bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

En Zengin İnsanlar Listesindeki Kripto Milyarderleri Hızla Artıyor

En Zengin İnsanlar Listesindeki Kripto Milyarderleri Hizla Artiyor

Kripto sektörü oldukça hızlı gelişen ve büyüyen bir sektör. Bunu her gün yepyeni şirketlerin milyonlarca dolarlık yatırım almasından da görebiliyoruz. Doğal olarak bu şirketler ve şirketlerin yatırımcı ve sahipleri de servetlerini hızla büyütüyorlar. Bu şirketlerin başında şüphesiz kripto sektörünün bel kemiği diyebileceğimiz kripto para borsaları yer alıyor. Öyle ki Visual Capitalist’in dünyanın en zengin insanları listesine göre 10 kişi kripto sektörü ile milyarder statüsüne ulaşmayı başardı. Zirvede FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried yer alıyor.

En Zengin İnsanlar Listesindeki Kripto Milyarderleri Hizla Artiyor

Kripto Milyarderleri Hızla Artıyor

Kripto sektöründe yukarıda da bahsettiğimiz gibi aslan payını merkezi kripto para borsaları alıyor. Her gün milyarlarca işlem yapan bu borsalar, hem yatırımları hemde işlem başına aldıkları komisyon ücretleri ile oldukça kârlı bir iş modeline sahipler. Elbette Robinhood gibi komisyonsuz borsalar da bulunuyor ancak bu borsalar da kullanıcılarının varlıklarını işleyerek gelir elde etmekteler.

Sonuç olarak FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried, 24 milyar dolar ile zirvede yer alırken, ikinciliği kripto para borsası Coinbase’in kurucu ortağı Brian Armstrong takip ediyor.

Ek olarak kripto zenginlerinin listesinde her birinin net değeri 4 milyar dolar olan Gemini kripto para borsası Cameron ve Tyler Winklevoss’un kurucu ortakları da yer alıyor.

Tam liste ise şu şekilde:

  • Sam Bankman-Fried: 24 milyar dolar
  • Brian Armstrong: 6 milyar dolar
  • Chris Larsen4 milyar dolar
  • Cameron Winklevoss 4 milyar dolar
  • Tyler Winklevoss 4 milyar dolar
  • Barry Silbert 3 milyar dolar
  • Jed McCaleb 3 milyar dolar
  • Fred Ehrsam 2 milyar dolar
  • Michael Saylor 2 milyar dolar
  • Matthew Roszak 1 milyar dolar

Son olarak listede Binance’in CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) olmadığı fark etmişsinizdir. Öyle ki CZ’nin tam olarak net varlığı bilinmiyor. Ancak Forbes’a göre lider kripto borsanın CEO’sunun net varlığı 96 milyar dolar seviyesinde.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala