bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,142.19 1.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.78 1.84%
bnb
BNB (BNB) $ 592.40 1.60%
solana
Solana (SOL) $ 146.86 1.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531282 0.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457689 0.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.163077 4.14%

Edward Snowden Kripto Paralar Hakkında Konuştu

Edward Snowden Kripto Paralar Hakkinda Konuştu

Kripto para ve Blockchain sektöründen önemli isimlerin konuk olduğu Consensus 2022 etkinliğinde en dikkat çeken isimlerden birisi de şüphesiz eski NSA ajanı Edward Snowden’dı. Kripto para ve geleceğinin konuşulduğu etkinlikte önemli noktalara değinen Snowden, kriptoyu aktif olarak kullandığını ancak yatırım yapmamayı tercih ettiğini belirtmesi ise dikkat çekti.

Edward Snowden: Altın Kolayca Aktarılamaz Ama Bitcoin Aktarılabilir

Eski NSA ajanı ve Basın Özgürlüğü Vakfı başkanı Edward Snowden, kripto para birimlerinin kullanımlarında daha fazla değer gördüğünü ve insanları yatırım olarak kripto paraya yatırmaya teşvik etmediğini söyledi. Kripto paraların hem gizlilik hem de güvenlik açısından oldukça güvenli olduğuna değinen Snowden, şu ifadeleri kullandı:

“Altın harika ancak bir düğmeye dokunarak aktarılamaz, kripto daha geniş anlamda aktarılabilir. Bize dünyanın nasıl değiştirilebileceğinin gücünün bir göstergesi bu”

Günümüzde birçok kurum ve kuruluşun kullanıcılarının verilerini izinsiz bir şekilde istedikleri gibi kullanabildiklerine dikkat çeken Snowden, konu para ve harcamalara geldiğinde “emin ol aldığınız her bir şeyin tüm haritasını çıkarabiliyorlar” dedi.

Bu konuda kripto paraların yasa dışı kullanımının kolay bir şekilde takip edilebileceği belirten Snowden, konu kişisel gizliliğe geldiğinde oldukça değerli bir dengenin kurulduğundan bahsetti.

Snowden ayrıca, bu ayın başında endüstrinin lobicilik çabalarına karşı koymak için kripto para birimini ve Blockchain teknolojisini eleştiren bir grup teknoloji uzmanına karşı kripto sektörünü savundu. Ek olarak, Harvard öğretim görevlisi Bruce Schneier’e kriptografi konusundaki çalışmaları için hayranlığını dile getirdi. Ancak, Schneier’in ortak imzacılarının çoğunu “üretken halk trolleri” olarak nitelendirdi.

Snowden konu kişisel gizlilik ve güvenliğe geldiğinde çoğu kişinin mail gibi takip edildiği açıkça belli olan aracılardan uzaklaştığını belirtti. Snowdan şu detaylara da yer verdi:

“İnsanlar büyük ölçüde e-postayı terk ediyor. İnsanlar giderek daha fazla, Signal ve diğer şifreli/güvenli iletişim seçeneklerine geçiyor”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala