bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,410.26 0.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,141.84 0.06%
bnb
BNB (BNB) $ 611.26 1.20%
solana
Solana (SOL) $ 143.34 1.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.53042 1.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475844 0.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150886 0.80%

Dipten Alıp Tepeden Satmak: Dipten Nasıl Satın Alınır?

dip

Hisse senedi ve kripto yatırımcıları arasında iyi stratejiler ortaya atılırken “Bir yudum al, dipten satın al” en yaygın memlerden biridir. Düşüşü satın alma yaklaşımı, “dipten al, tepeden sat” sermaye kazancı potansiyeli üzerindedir.

Almak için düşük fiyatın peşinde koşmaktan farklı olarak, yatırımcılar dipten satın alarak ve piyasa yükseldiğinde satarak para kazanmak için dip stratejisini kullanırlar. Başka bir deyişle, daha düşük bir fiyata takılıp kalmayı önlemenin olası bir yolu.

Dipten Alıp Tepeden Satmak

Düşüşte satın al veya dipten satın al, fiyattaki düşüşten sonra varlık satın almak anlamına gelir. Bu hipotez, insanlar bir boğa piyasası aşamasında piyasa toparlandığında onları daha sonra satma beklentisiyle, tahmin edilen en düşük fiyattan madeni paralara yatırım yaptıklarında işe yarar.

Düşüşü satın al, bir piyasa düzeltmesini bekleyecek kadar sabırlı yatırımcılar için göründüğünden çok daha güzel.Fiiyat önceki zirvesinden önemli ölçüde düştüğünde.

Dipten Nasıl Satın Alınır?

Düşüşü satın alma tekniği, satın alınacak doğru düşüşü belirlemek için bir kriptonun destek ve direnç seviyelerinin kritik analizini gerektirir. 

Düşüşü satın almanın temel yolu, kripto göstergelerine daha yakından bakmaktır; Üstel Hareketli Ortalama (EMA) hakkında konuşulacak harika bir şey.

Mevcut fiyat EMA çizgisinin üzerindeyse, fiyatın hala geçmiş direnç seviyelerinden daha yüksek olduğu anlamına gelir. Aslında şu an satın alma zamanı değil çünkü yakın gelecekte fiyatlar düşebilir.

Tam tersi, eğer fiyat zaten EMA seviyelerinin altındaysa veya önceki dirençteyse, Satın Alma Dip stratejisinden daha büyük bir getiri ile satın almak için en iyi zamandır.

Dip Satın Alma Örneği

Yukarıdaki “Dipten satın al” grafiği, bize piyasadaki düşüşün avantajlarından ne zaman yararlanmamız gerektiğini öğretiyor. Çevrelerde olduğu gibi, satın almak için en iyi zaman, daha sonra toparlanmadan önce piyasanın en düşük fiyatında olduğu zamandır.

ornek

Dip Alırken Hata Olursa Ne Yapmalı?

Daldırma’yı yanlışlıkla satın aldığınızda iki alternatif çözüm vardır.

1. Ortalama bir kayba yaklaşmak için alt düşüşte satın almaya devam edin. Nereden satın alacağınıza karar vermeden önce  işlem hacmini göz önünde bulundurabilirsiniz .

Satış hacmi düşerse ve bunun yerini alım hacmi alırsa, piyasanın toparlanması muhtemeldir, bu da düşüşü tekrar satın almak için bir sinyaldir. 

Ancak, bazı işaretler değerlemeyi olumsuz etkileyebilir; bu nedenle, bu strateji yüksek riskli bir ilişki olarak kalır.

2. Hala satış hacmi potansiyelini göremiyorsanız veya fiyat destek seviyesinin altında kalmakta ısrar ediyorsa, fiyatın düşmeyi bırakmaması olasıdır. Şimdi, tutmaya veya katlamaya karar verme zamanı. Yatırımı başka bir günde yaşamak için kaybı durdurabilir veya azaltabilirsiniz.

Altcoin ve Dip Satın Almak

Dip Satın Al konsepti bazı Altcoinler ile uygulanabilir. Direnç seviyesi ve piyasa değeri büyüklüğü, kripto para değerleme oynaklığını etkilediğinden, güçlü direnç seviyelerine sahip altcoinler daha istikrarlı ve yatırım için iyi olma eğilimindedir.

Şu anda Dip Satın Al stratejisini kullanan en iyi Altcoinlerden biri Solana (SOL). Kısa süre önce 6 Kasım 2021’de 260 USD ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ayrıca, Proof-of-History (PoH) ve Layer-1 blok zinciri teknolojisinin önemi kripto topluluklarını sallıyor. Birçok geliştirici zincir üzerinde DApps projelerine başladığında, Solana’nın popülaritesi patladı ve potansiyel olarak büyük bir geri tepme yarattı. 

Dip Satın Al, yakında yükseliş potansiyeli olan bir ayı piyasasına yatırım yaptığımızda gerçekleştirilir. Fiyatın ilk direnç seviyeleri aralığına düşmesi için sabırlı olun. Bu, uygun maliyetli kripto ticareti yapmak için doğru an olacaktır. Daha sonra bunları kâr için satabiliriz. 

“Dipten satın almak” iyi bir strateji gibi görünse de, bir yatırımcı bir düşüş trendinin altında satın almaya çalışırsa ve ardından daha da sert düşerse, hızla “düşen bıçağı yakala”ya dönüşebilir.

Bununla birlikte, yatırımcıların yatırım yapmaları, bunun yerine para kaybetmeleri, düşen bir bıçağı nasıl kapmaya çalıştığımıza ve sonunda yaralanmamıza benzer.

Dip Stratejisini Satın Alma Avantajları

avantaj

EMA Analizine başvurmak, Dipten Satın Al, düşüş trendinde düşük fiyatlı satın almanızı ve ardından piyasalar tekrar yükselişe geçtiğinde yüksek kârlar elde etmenizi sağlar.

Dipten satın al, tipik olarak, piyasa yükselişteyken piyasaya girmez. Bu nedenle, yatırımcıların yüksek bir fiyata hapsolma olasılığı daha düşüktür.

Mümkün olan en düşük fiyattan satın alma ve mümkün olan en yüksek fiyattan satış ilkesi ile teknik, piyasa yükselirken fiyat farklılıklarından elde edilen karı maksimize edebilir.

Kaçınılması Gereken Dipten Satın Alma Riskleri

Yanlış zamanlama, Dipten Satın Al stratejisi için bir kabustur. Yatırımcılar, satın alma bölgesini yanlış yorumlarlarsa veya yanlış düşüşe yatırım yaparlarsa belki zarar görebilirler.

Pratik bir konu olarak, işlemi önceden belirlenmiş bir fiyattan bırakma emri olan bir stop-loss emri önerilmektedir. Piyasa size karşı hareket ederse, değerlemeden kaynaklanan kayıp yüzdesini sınırlamak için yürütülebilir.

Hepimizin bazı para birimlerinin gücünü hafife almaktan suçlu olduğumuz anlamında doğrudur. Bazı Altcoinlerin fiyatları en düşük noktalarından o kadar hızlı yükselebilir ki, meteorik treni yakalayıp aya gitme fırsatını kaçırırız.

Kısacası, dipten satın al, daha sonra kar maksimizasyonu için piyasada düşük fiyatlı kriptolar satın almak için stratejik bir yaklaşımdır. Kripto para kadar değişken bir piyasayla uğraşırken, risk yönetimi bu stratejinin başarısı için kritik öneme sahiptir.

Bu makale, ayı piyasası ticaret kursunuzun bir parçası olarak kullanılabilir. Diğer bir deyişle, ticarete girmeyi düşünüyorsanız, her yatırımın bir miktar risk taşıdığını unutmayın. Kripto para piyasaları ve Buy The Dip teknikleri daha derinlemesine bilgi gerektirir. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ramazan Eles

Medyascope'ta editörlük, Habervakti.com'da editörlük ve sosyal medya yöneticiliği yaptı. Teknoloji haberleri sunan Techgirisim.com'u kurdu. Daha sonra Haberler.com'da editörlük yaptı. Ardından Beyaz Gazete, Haber365, Enigma Artı, Popüler Ekonomi gibi platformlarda kısa süreli çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala