bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,458.27 0.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,146.89 0.08%
bnb
BNB (BNB) $ 609.77 0.26%
solana
Solana (SOL) $ 144.34 1.89%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526522 0.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467778 1.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151242 0.42%

CZ Gururlu: BNB’nin Fiyat Performansı BTC’yi Geçti

CZ Gururlu BNBnin Fiyat Performansi BTCyi Geçti

13 yıl öncesine gittiğimizde piyasada sadece tek bir kripto para vardı: Bitcoin (BTC). Devamında gelişen teknolojiler, alternatifler ve adını verdiği altcoinler derken, günümüzde trilyon dolarlık, binlerce kripto paranın olduğu bir pazara sahibiz. Bu dev piyasa devamında rekabeti de getiriyor ve bu rekabet Bitcoin’in liderliğini günden güne azaltıyor. Öyle ki kripto borsası Binance’in yerel coini BNB fiyat performansında Bitcoin’i son günlerde geçmiş durumda.

CZ Gururlu BNBnin Fiyat Performansi BTCyi Geçti 1

BNB/BTC Paritesi Son 6 ayda Yüzde 65 Arttı

Kripto para sektörünün hızla büyümesi ile birlikte merkezi borsalardan da önemli atılımlar gördük. Bir taraftan marjin işlemlerini duyuran borsalar, son zamanlarda da NFT pazar yerlerini duyurarak büyüme ivmelerini artırmaya çalışıyorlar. Ancak şüphesiz borsaların en önemli ürünlerinden birisi de kendi kripto paraları oluyor. Borsalar bu kripto varlıkları desteklemek için borsa içi birtakım avantajlar ve ayrıcalıklar sunuyorlar. Bu sayede artan hacim ile birlikte güçlü bir profil yakalayan bu tür kripto paralar, günümüzde oldukça büyük bir piyasa hacmine sahip durumda.

En büyük borsa token’larından birisi olan BNB, CoinGecko’da piyasa hacmine göre 5. sırada yer alıyor ve yaklaşık olarak 50 milyar dolarlık bir hacme sahip.

Fiyat bazında baktığımızda ise BNB/BTC paritesinde son aylarda önemli bir artış görülüyor. Öyle ki bu artış 6 aylık bazda yüzde 65 seviyesinde. Son 1 ay içerisinde ise yüzde 30’un üzerinde değer kazanan BNB, yatırımcılarının yüzünü güldürüyor diyebilir.

Bu yatırımcılar arasında yer alan Binance’in CEO’su Changpeng Zhao da (CZ) bu performanstan oldukça memnun. Öyle ki kısa bir süre önce Twitter üzerinde hiç bilmediği insanlardan BNB’nin performansını öğrendiğini söyleyen CZ, bu konudan oldukça memnun görünüyor.

Güncel fiyat ise şu şekilde:


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala