bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,746.81 1.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,172.43 4.35%
bnb
BNB (BNB) $ 589.53 2.74%
solana
Solana (SOL) $ 136.55 3.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.511563 1.56%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457281 2.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142679 4.92%

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Faiz ve Enflasyon Açıklaması

cumhurbaskani erdogandan faiz ve enflasyon aciklamasi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faiz ve enflasyon hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında Merkez Bankasının faiz oranlarına da değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faizi Tek Haneye İndireceğiz

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) kısa bir süre önce faiz kararını açıklamıştı. Ağustos 2022’de faiz oranını 100 baz puan düşürerek yüzde 13’e indiren TCMB, Eylül 2022 faiz kararında ise yüzde 12 olarak açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası’nın bu faiz kararı hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası’nın yüzde 12’ye çektiği politika faizine ilişkin, “Temennim odur ki bundan sonraki toplantıda (Merkez Bankası) bunu biraz daha indirmek suretiyle yıl sonuna kadar faizi tek haneli rakama indirmeliyiz. Merkez Bankasının gücünü kaybetmesini bekleyenler, kusura bakmasınlar onlar avcunu yalamaya devam edecek” dedi.

cumhurbaskani erdogandan faiz ve enflasyon aciklamasi 2

Erdoğan açıklamasında, “Buradan yatırımcılara sesleniyorum. Bundan sonra yukarı çıkmak yok, daha aşağı inecek ve enflasyonu da baskılayarak aşağı indirecek. Bir yatırımcı yapacağı yatırımda düşük faiz arar. Düşük faizle yatırımını yap, ülkenin büyümesine katkı sağla. Yatırım, istihdam, ihracat, üretim, cari harcama noktasındaki büyümeyi arzu ettiğimiz istikamete getirmek istiyoruz.” dedi.

Erdoğan son olarak, “ABD’nin faiz artırımı nedir? Ne kadar bir oran? Küçük bir oran. Şu an Amerika’da son rakam yüzde 6 olabilir. Avrupa’da da durum yine böyle. Çift haneli rakamlarda değiller. Biz yıl sonuna kadar faizimizi tek haneli rakama indirmeliyiz.” dedi.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala