bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,347.24 0.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,138.81 0.01%
bnb
BNB (BNB) $ 608.83 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 144.08 1.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529353 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470636 0.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150511 0.21%

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem’den Kripto Para Açıklaması

cumhurbaskani basdanismani ertemden kripto para aciklamasi 1

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, kripto para birimleri hakkında yeni bir açıklama yaptı. 

Bir Habertürk haberine göre, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, Türkiye’de kripto paralar ile ilgili çalışmaların en kısa süre içerisinde tamamlanacağını söyledi. Thodex iddiaları ile ilgili sesler yükselirken, kripto para topluluğundan düzenleme çağrıları gelmişti. Ertem konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Geçen gün yapılan düzenleme çok sayıda merkez bankası tarafından da yapılan, yapılmakta olan düzenlemeydi. Türkiye, küresel tarafı da takip ederek kendi ekonomi sistemine de uygun, onunla barışık piyasa düzenlemesi yapacaktır.”

Başta merkez bankası olmak üzere, ilgili kurumların çalıştığını belirten Ertem, düzenlemelerin reform programında yer aldığını belirtti. Ertem şunları kaydetti:

“Bu konuda başta merkez bankamız olmak üzere ilgili kurumlarımız çalışıyorlar. Bu konudaki düzenlemeler reform programımızda da var. Burada esasında saadet zincirleri oluşuyor. Bu konuda hem vatandaşlarımızın tasarruflarını doğru değerlendirmesi açısından hem de haksız kazanç elde eden yapıların oluşmaması açısından çok hızlı düzenlemeler yapılması gerektiği kanaatindeyim ve bu da en kısa zamanda yapılacak”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala