bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,785.36 1.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.03 1.32%
bnb
BNB (BNB) $ 616.80 1.34%
solana
Solana (SOL) $ 146.83 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530782 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475214 0.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152876 0.00%

CoinMarketCap Fiyatlarında Orantısız Yükselişler Yaşanıyor

coinmarketcap verilerinde orantisiz yukselisler yasaniyor 1

Kripto para piyasaları anlık olarak takip edenler, CoinMarketCap üzerinden ilginç bir sahneye şahit oldu. Fiyat değişimlerini kontrol etmek için siteyi ziyaret eden kullanıcılar, Bitcoin’in (BTC) 819 milyar, Ethereum’un (ETH) ise 79 milyar dolara çıktığını gördü.

coinmarketcap verilerinde orantisiz yukselisler yasaniyor

CoinMarketCap Fiyat Verilerinde Yaşanan Büyük Hata

CoinMarketCap üzerinde yaşanan bu fiyatlandırma hatası, akıllara CoinMarketCap saldırıya mı uğradı sorusunu getirdi. Kısa bir süre içerisinde Twitter üzerinden TT olan #CoinMarketCap etiketi ile kullanıcılar yaşanan olay hakkında yorumlarda bulundu. Bu yorumlardan çoğu şirketin verilerinin saldırıya uğradığı yönündeydi.

Yaşanan hata sonrası CoinMarketCap blog sayfasında durumu farkında olduklarını ve üzerine çalıştıklarını paylaştı:

“Mühendislerimiz, CoinMarketCap.com’da görünen yanlış fiyat bilgilerinin farkında. Şu anda hatayı araştırıyoruz ve daha fazla bilgiye sahip olduğumuzda bu durumu güncelleyeceğiz.”

Paylaşım sonrası kısa bir süre sonra CoinMarketCap üzerindeki veriler normale döndüğünü belirtelim.

Yaşanan bu hatanın bir siber saldırıdan mı yoksa bir hatadan mı kaynaklandığı henüz bilinmiyor. Yapılan açıklamalara göre durumu “hata” olarak nitelendiren CoinMarketCap, olay hakkında henüz bir detay paylaşmadı.

Son olarak her ne kadar fiyat endeksleri gerçeğe yakın hale gelse de, yaşanan yükseliş verileri grafiklerdeki yerini koruyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala