bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,755.62 0.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,947.60 2.36%
bnb
BNB (BNB) $ 570.85 2.43%
solana
Solana (SOL) $ 163.55 1.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516027 0.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464442 0.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150168 3.92%

Coinbase’den SEC’e bir çağrı daha

velodromedan coinbasein base agina yenilik

Kripto para borsası Coinbase, ABD piyasa düzenleyicisi SEC‘e kripto kuralları ile ilgili bir çağrı daha yaptı. Coinbase Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal, SEC’in kripto kuralları ile ilgili dilekçeye yanıt vermesi için mandamus çağrısında bulundu.

secden ether vadeli islem etf basvurularina yesil isik yaklasiyor

Coinbase, SEC’in peşini bırakmıyor

Coinbase, SEC’e kripto düzenlemeleri ile ilgili resmi yanıt vermeye zorluyor. Borsa, bu çabalarına bir yenisini daha ekledi ve mandamus çağrısı yaptı. Kurumun dilekçeyi kabul edip etmeyeceği konusunda resmi cevap cevabı için 30 gün içinde mandamus çıkarılması talep edildi.

SEC, haftaiçi Coinbase’in dilekçesi üzerine komisyon personelinin konu ile ilgili bir öneri sunduğunu bildirdi anca daha fazla detay vermedi. Paul Grewal ise SEC’i ayak sürüdüğü için eleştirdi. Grewal, kurumdan niyetini açıklamasını istedi.

Coinbase, Temmuz 2022’de SEC’ten hangi dijital varlığın menkul kıymet tanımına girdiği ile ilgili bilgi talep etmişti. Kurumun yanıt vermemesinin ardından Coinbase, dokuz ay sonra mandamus için dilekçe sunarak mahkemeden SEC’i ‘evet ya da hayır’ yanıtı vermeye zorlamasını istedi. SEC ise mahkemeye Coinbase’in talebinin reddedilmesi için başvuru yaptı.

SEC, haziran ayı ortasında mahkemeden kural koyma dilekçesine yanıt vermek için 120 gün süre talep etti. Kurumun istediği sürenin ekim ayı sonlarına ya da kasım ayının ilk haftasında biteceği belirtildi.

Mandamus kararı, mahkemenin herhangi bir şirket veya kamu otoritesine emir göndermesi için uygulanan bir yargı aracıdır. Karar çevresinde kurum, talebi yasaya göre uygulamak zorundadur ve kamusal nitelikte olan eylemi gerçekleştirmekle yükümlüdür.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala