bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,012.15 1.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,219.87 1.80%
bnb
BNB (BNB) $ 597.42 0.68%
solana
Solana (SOL) $ 138.20 0.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51532 0.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459096 0.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14431 1.89%

Coinbase: Bitcoin, ETF’i fiyatladı

coinbase bitcoin lightning agini bunyesine katacaker

Kripto para borsası Coinbase, Bitcoin’in piyasa performansına ilişkin değerlendirmesini yayınladı. Coinbase Institutional’a göre Bitcoin (BTC) makroekonomik belirsizliğin ortasında diğer kripto projelerine göre daha iyi performans kaydetti. Araştırmada, BTC’nin performansının ETF’lerin potansiyel onayının fiyatlandırması olduğu belirtildi.

Coinbase Demokrat vekiller ile bulusacak 2

Coinbase’de Bitcoin ETF değerlendirmesi

Coinbase Institutional Kurumsal Araştırma Başkanı David Duong, “Bitcoin ve diğer token’ların performansındaki farklılaşmanın, bir veya daha fazla spot bitcoin ETP’sinin potansiyel onayının zaten kısmen fiyatlandırıldığını gösterdiğini düşünüyoruz” dedi. Raporda, SEC’in onay vermesi halinbe BTC‘nin ne kadar performans gösterebileceğini daha az netleştirdiği ifade edildi. Bitcoin, BlackRock ile diğer finans kuruluşlarının haziran ayındaki başvurularından bu yana yüzde 8 yükseliş kaydetti.

Bitcoin, ABD vadeli işlemlerindeki gelişmelere rağmen iyi performans gösterdi. Yükselişte, ETF’lere yönelik beklentilerin etkili olduğu belirtildi. Duong, son dönemlerde Bitcoin ile hazine tahvillerindeki getiri eğrisi arasında zayıf bir doğrusal ilişkisi olduğunu dile getirdi.

Coinbase’in analizine göre spot bazlı ETF onaylandıktan sonra Bitcoin daha geniş piyasadaki üstünlüğünü kaybedebilir. Raporda, Ekim 2021’de vadeli işlemlere dayalı ETF’lerin piyasaya sürülmesinin ardından benzer bir sürecin yaşandığını dile getirdi.

Diğer tarafdan ABD’de ilk spot altın ETF’i 19 yıl önce piyasaya çıkmıştı. SPDR Gold Shares ETF (GLD) şu anda 50 milyar doların üzerinde varlığı bulunuyor. Kripto piyasasında BTC, dijital altın olarak tanımlanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala