bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,295.42 0.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,933.35 0.43%
bnb
BNB (BNB) $ 593.82 0.77%
solana
Solana (SOL) $ 145.08 0.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504548 0.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.441661 0.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142668 0.68%

Coinbase, Singapur’dan lisans aldı

Coinbase Demokrat vekiller ile bulusacak 2

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, Singapur’dan lisans aldı. Borsa, ülkenin merkez bankasından onay alarak Singapur’daki faaliyetlerini genişletti. Yapılan açıklamada, Singapur’un borsa için çok önemli bir pazar olduğuna vurgu yapıldı.

coinbasein base blockchain agi kullanima sunuldu

Coinbase’e Singapur’dan lisans

Şirketten yapılan açıklamaya göre Coinbase, Singapur Para Otoritesi’nden MPI lisansı aldı. Söz konusu onay borsanın ülkedeki ilk prensip onayından bir yıl sonra gerçekleşti. Yeni lisans ile şirket, dijital ödeme token hizmetlerini ülkedeki bireylere ve kurumlara genişletebilecek.

MPI lisanslı şirketlerin herhangi bir ödeme hizmeti için 3 milyon Singapur doları (2,2 milyon dolar) işlem limitine tabi olmaksızın ödeme hizmetleri yürütebileceği ifade edildi. Onaylı şirketlerin e-para hesabı açma ve para değiştirme hizmetleri dışında iki veya daha fazla ödeme hizmeti için aylık 4,4 milyon dolar işlem sınırından muaf olduğu bildirildi.

Yapılan açıklamada Singapur’un Coinbase için çok önemli bir pazar olduğuna vurgu yapıldı. Singapurluların yüzde 30’undan fazlasının mevcut veya geçmiş kripto sahipleri olduğunun tespit edildiğine dikkat çekildi. Açıklamada, “Singapur 700’den fazla Web3 şirketine ev sahipliği yapıyor. Bu durum kripto ve Web3 ekonomisinin büyümesi için çok önemli bir pazar haline getiriyor” ifadeleri kullanıldı.

Coinbase, Mart 2023’te PayNow ve FAST banka transferlerini başlatarak Singapur için özel olarak tasarlanmış ürün ve hizmetlerini duyurmuştu. Borsa, işe alım sürecini basitleştirmek için Singapur’un dijital kimlik hizmeti SingPass’ı da entegre etmişti. MPI lisansı alan kripto şirketleri arasında Blockchain.com ile Crypto.com da bulunuyordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala