bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,756.81 1.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,029.75 1.70%
bnb
BNB (BNB) $ 584.09 0.95%
solana
Solana (SOL) $ 148.95 4.49%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525099 3.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444223 1.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151155 3.24%

Coinbase, SEC savunmasında Ripple davasını referans gösteriyor

coinbase sec savunmasinda ripple davasini referans gosteriyor

Coinbase, SEC ile olan hukuki çatışmasında stratejik bir adım attı ve bu süreçte Ripple’ın son davasını referans gösterdi. Kripto para birimi alım-satım platformu, SEC’in kripto varlık satışlarını menkul kıymet olarak sınıflandırma girişimini eleştirdi.

Ripple Davası, Coinbase’in Savunmasında Kilit Rol Oynuyor

Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile olan hukuki çatışmasında önemli bir argüman sunuyor ve bunun için bir önceki Ripple Labs davasını kullanıyor.

Kripto para birimi alım-satım platformu Coinbase, SEC’in uyguladığı düzenlemeleri sorgulayan bir davada, Ripple’ın yakın tarihli davasını referans gösteriyor. Açıklamalarına göre, Coinbase, SEC’in “kripto varlık satışını menkul kıymet kapsamına sokma girişiminin kabul edilemez bir genişlemeye işaret ettiğini” belirtiyor. Ayrıca, Ripple ile ilgili nihai yargı kararının kendi savunmalarını güçlendirdiğini ifade ediyor.

SEC ile Ripple arasındaki mücadele, 2020 yılında başladı. Bu dönemde, SEC, Ripple’ın XRP satışları yoluyla kayıtsız bir menkul kıymet olduğu iddiasıyla 1,3 milyar dolar topladığını öne sürdü.

Geçtiğimiz ay bir hâkim, Ripple’ın XRP satışlarının bir kısmının menkul kıymetler yasalarını ihlal etmediğine hükmetti. Bunun nedeni, bu satışların bir “kör teklif süreci” yoluyla gerçekleştirilmiş olmasıydı, bu da alıcıların satışın Ripple’a fayda sağlayacağının farkında olmadığı anlamına geliyordu. Ancak aynı hâkim, diğer doğrudan satışların menkul kıymet olduğuna karar verdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala