bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,150.72 0.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,969.40 1.63%
bnb
BNB (BNB) $ 574.79 1.79%
solana
Solana (SOL) $ 167.64 3.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519395 0.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468281 2.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151959 2.52%

Coinbase’den SEC davası için ret talebi

Coinbase Demokrat vekiller ile bulusacak 2

Kripto para borsası Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan davanın reddedilmesi için talepte bulunacak. Borsanın bugün mahkemeye başvuru yapması bekleniyor. Şirketin hukuk sorumlusu Grewal, davayı kazanacaklarına inandıklarını vurguladı.

kripto para borsasi coinbaseden yeni hizmet

Coinbase’den yeni SEC adımı

Coinbase Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal, düzenleyici tarafından açılan davayı kazanacaklarına dair güvenini dile getirdi. Grewal, kripto borsasının iddia edildiği gibi hiçbir zaman menkul kıymet satmadığını savunacağını ifade etti. Grewal, davaya ilişkin, “Davayla ilgili çok açık olmak istiyorum. Kazanabileceğimizi düşünüyoruz. Kazanmayı umuyoruz” ifadelerini kullandı.

SEC, 6 Haziran’da borsaya kayıtsız menkul kıymet saatığı iddiasıyla dava açmıştı. Coinbase, 4 Ağustos’ta mahkemeye davanın reddedilmesi için başvuru yapacağını bildirdi. SEC’in kripto borsaları üzerinde yetkisi olmadığını belirten Grewal, Coinbase‘in platformunda menkul kıymetleri listelemediğini söyledi. Grewal, ABD’de düzenleyici netliğe ulaşmayı amaçladıklarını da ifade etti.

Borsa, dün ikinci çeyrek finansal sonuçlarını paylaştı. Şirket, geçen yıl 1.1 milyar dolarlık rekor zararını 97 milyon dolara indirdi. Şirketin geliri, tahminini aşan yüzde 12’lik düşüşle 707.9 milyon dolar olarak gerçekleşti. Üç aylık işlem geliri ise 327.1 milyon dolara geriledi. Borsa, dün Ethereum Layer-2 ağı olan Base’i 9 Ağustos’ta tüm kullanıcılara açacağını açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala