bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,065.16 2.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,141.14 1.38%
bnb
BNB (BNB) $ 591.32 0.71%
solana
Solana (SOL) $ 147.40 2.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.534982 0.05%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470164 0.44%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16122 13.56%

Circle Yöneticisi, ABD Kongre Komitesi Duruşmasına Katılacak

circle yoneticisi abd kongre komitesi durusmasina katilacak

Dünya genelinde stablecoin’lere yönelik düzenleme hazırlıkları hızlanıyor. Bu noktada Amerika Birleşik Devletleri cephesinde de düzenleme hazırlıkları başlamış durumda. ABD Kongre Komitesi tarafından konu hakkında gerçekleştirilecek olan duruşmaya, stablecoin ihraççısı Circle’ın yöneticisi de katılacak.

ABD Kongre Komitesi, Stablecoin’ler Hakkında Duruşma Gerçekleştirecek

Amerika Birleşik Devletleri Mali Hizmetler Meclisi Komitesi, diğer adıyla Finansal Hizmetler Komitesi, “Ödemelerde Stablecoin’lerin Rolünü Anlamak ve Mevzuat İhtiyacını Anlamak” başlıklı yaklaşan bir duruşma için bir bildiri yayımladı. Yayımlanan bildiriye göre, Finansal Hizmetler Komitesi, stablecoin’lerin bir ödeme aracı olarak konumunu ve ekosisteminin destekleyici mevzuata ihtiyacı olup olmadığını tartışacak. Söz konusu “Ödemelerde Stablecoin’lerin Rolünü Anlamak ve Mevzuat İhtiyacını Anlamak” başlıklı duruşma, 19 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

circle yoneticisi abd kongre komitesi durusmasina katilacak 2

Yayımlanan bildiride, dünyanın en büyük stablecoin ihraççılarından olan Circle’ın baş strateji sorumlusu ve küresel politika başkanı Dante Dispate, ifade verecek kişiler arasında yer alıyor. USDC stablecoin’inin arkasındaki şirket olan Circle için geçtiğimiz ay zorlu geçmişti.

Circle’ın başarısız olan ABD merkezli Silicon Valley Bank’ta bulunan 3.3 milyar dolarlık varlığının geri alınması noktasındaki talebinin işleme konulmamasıyla birlikte Circle’ın stablecoin’i USDC, dolar sabitini bir süreliğine kaybetti. Şirket tarafından yapılan yoğun müdahalelerin ardından USDC, dolar sabitini yeniden kazanmayı başardı. Son olarak yaklaşan duruşmada, çeşitli stablecoin’lere ve bunların ödeme ortamındaki kullanımlarına odaklanılacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala