bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,876.51 1.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,937.95 3.18%
bnb
BNB (BNB) $ 553.67 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 133.02 10.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512084 5.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446143 5.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.128222 4.01%

Circle, Blockchain Ağları Arasında USDC Transferine İzin Veriyor

circle blockchain aglari arasinda usdc transferine izin veriyor

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççılarından birisi olan ve USD Coin’in (USDC) arkasındaki şirket Circle, kullanıcılar için yeni özellikler getirmeye devam ediyor. Şirket tarafından yapılan son açıklamada Blockchain ağları arasında USDC transferi yapılabileceği belirtildi.

Circle, USDC Transferini Ethereum ve Avalanche Blockchain Ağları Arasına Getirdi

USD Coin’in arkasındaki şirket olan Circle, Ethereum ve Avalanche Blockchain ağları için Cross-Chain Transfer Protocol’ü (CCTP) yayınlayarak kullanıcıların USDC stablecoin’lerini iki Blockchain ağı arasında transfer edebileceklerini açıkladı.

circle blockchain aglari arasinda usdc transferine izin veriyor 2

Şirketin SSS sayfasına göre protokol, bir Blockchain ağındaki yerel USDC’yi yakarak ve diğer Blockchain ağında aynı miktarda USDC basımı gerçekleştirerek, farklı Blockchain ağları arasındaki transferleri kolaylaştırarak varlık transferlerini mümkün hale getiriyor.

Konu hakkında Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Circle şu ifadelere yer verdi:

CCTP, USDC’yi geleneksel kilitleme ve diğer yaklaşımları ortadan kaldırıyor. Blockchain ağı ekosistemindeki likiditeyi artırıyor ve geliştiricilerin, kullanıcılarına USDC’yi yerel olarak Blockchain ağları arasında taşıma konusunda sorunsuz ve güvenli bir deneyim sunmalarına olanak sağlıyor.

Son olarak Circle, Celer Network, Layer Zero, Li.Fi, Multichain, Router Protocol ve diğerleri gibi köprü projeleri ve birlikte çalışabilirlik odaklı protokollerin, kullanıcıların USDC’yi ara yüzleri aracılığıyla taşımasına izin vermek için protokolü entegre ettiğini dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala