bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,023.62 0.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,919.63 1.17%
bnb
BNB (BNB) $ 588.40 1.86%
solana
Solana (SOL) $ 146.40 1.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.505266 0.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.436977 1.78%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152167 6.40%

Circle, ABD’deki Risklerden Şikayetçi

Circle SVBdeki Rezervine Erisim Sagladi1

Stablecoin şirketi Circle, bankacılık sektörü ve düzenleyici baskılarından şikayet etti. Circle CEO’su Jeremy Allaire, bankacılık sektöründe sorunlar ve düzenleyici baskılarının USD Coin’in (USDC) değerinde düşüşe neden olduğunu açıkladı. Allaire, Bloomberg’e verdiği röportajda, “ABD bankacılık sistemi ve düzenleyici ortamla ilgili endişeler görüyoruz” dedi. Allaire, ABD’de Kongre’nin gerçekten bir adım atması gerektiği geldiğini söyledi.

Circe CEOsu ABDdeki Risklerden Sikayetci

Circle CEO’su ABD’deki Risklere Vurgu Yaptı

Circle CEO’su Jeremy Allaire, bankacılık sektöründe sorunlar ve düzenleyici baskılarının USD Coin‘i (USDC) olumsuz etkilediğini ifade etti. Avrupa Birliği, Hong Kong, Singapur ve Orta Doğu’nun kripto kuralları konusunda ilerleme kaydettiğini belirten Allaire, ABD’nin şu anda geride kaldığını söyledi. Blockchain ve dijital para evrimine vurgu yapan Circle CEO’su, ABD dolarının rekabet gücüne ilişkin soruların gündeme geldiğini ifade etti.

USDC, bankacılık krizinin ardından 1 dolar sabitliğini kaybetmişti. Stablecoin, birkaç gün içerisinde toparlanarak istikrarlı çizgiye kavuştu ancak piyasa değerindeki düşüş devam ediyor. 2022’de 56 milyar doların üzerinde olan USDC’nin piyasa değeri şu anda 31 milyar dolar civarında. Mart ayının ortalarında Silicon Valley Bank’ın iflasıyla başlayan krizin ardından USDC, 13 milyar dolarlık kayıp yaşadı.

Kripto şirketleri, ABD’li kuruluşları kripto ile ilgili mevzuatı netleştirmeye çağırıyor. Coinbase, dün SEC’i daha önce kripto düzenlemelerini netleştirmekle ilgili bir dilekçesine yanıt vermesi için dava açtı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala