bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,304.23 0.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.85 0.07%
bnb
BNB (BNB) $ 610.06 0.89%
solana
Solana (SOL) $ 143.96 1.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524179 0.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469709 1.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150146 0.52%

Checkout.com Küçülmeye Giden Şirketlere Katıldı

checkout com kuculmeye giden sirketlere katildi

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz ve kripto para birimlerindeki düşüşler pek çok şirketi olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bazı şirketler bu nedenlerden ötürü iflas başvurusu yaparken bazı şirketler de varlıklarına devam edebilmek için küçülme kararı alıyor.

Checkout.com Küçülme Kararı Alan Son Şirket Oldu

Şirket tarafından yapılan açıklamada, dijital ödeme platformu Checkout.com’un piyasa şartlarının yarattığı olumsuz şartlar nedeniyle şirketin gelecekte faaliyetlerini devam ettirebilmesi için küçülmeye gidildiği belirtildi. Alınan bu karar doğrultusunda Checkout.com, iş gücünü yüzde 5 oranında düşüreceğini açıkladı.

checkout com kuculmeye giden sirketlere katildi 2

İngiltere merkezli şirket, yaptığı açıklamada iş gücünün yüzde 5’ine tekabül eden 100 çalışanını işten çıkartacağını açıkladı. Checkout.com’un bu kararı, benzer alanlarda hizmet gösteren şirketler tarafından da daha önceden alınmıştı. Bir Checkout.com sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, işten çıkarmalar şirketin “stratejik önceliklere” yoğunlaşmasına izin verecek dedi. Bununla birlikte Checkout.com’un Ocak 2022’deki değerinin 40 milyar dolar olduğunu belirtelim. Sözcü açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Sektördeki pek çok şirket gibi, Checkout.com’un iş gücünü yüzde 5’ini temsil edecek 100 kişiyi işten çıkartma gibi bir kararı alarak kolay olmayan bir adım attık.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala