bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,510.75 1.93%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,151.08 4.81%
bnb
BNB (BNB) $ 587.74 2.62%
solana
Solana (SOL) $ 135.89 4.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.507582 2.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453661 3.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141624 5.62%

Chainlink, Yeni Geliştirici Platformunu Başlattı

chainlink yeni gelistirici platformunu baslatti

Blockchain şirketleri arasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bu noktada Blockchain şirketi Chainlink cephesinden de yeni bir hamle geldi. Chainlink tarafından yapılan açıklamada, yeni bir geliştirici platformunun başlatıldığı belirtildi.

Merkezi olmayan Blockchain şirketi Chainlink, merkezi olmayan uygulamaların (dApp’ler) geleneksel internet uygulamalarına problemsiz bir şekilde erişim sağlamasına yardımcı olmak adına Chainlink Fuctions isimli yeni bir geliştirici platformunu duyurdu. Chainlink’in Fuctions isimli platformu artık Ethereum Sepolia ve Polygon Mumbai test ağlarında beta olarak kullanılabilir durumda.

chainlink yeni gelistirici platformunu baslatti 2

Chainlink’in oracle ağı, akıllı sözleşmelerin ve uygulamaların zincir dışı verileri güvenli ve merkezi olmayan bir şekilde kullanmasını oluşturmak için tasarlandı. Bununla birlikte Dune Analytics’ten alınan verilere göre 650.000’den fazla aktif kullanıcıyla sektörde en yaygın kullanılan oracle ağı olarak karşımıza çıkıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Chainlink’in baş ürün sorumlusu Kemal El Moujahid’e göre, “Chainlink Functions’ın lansmanı, web3’ün benimsenmesinin önündeki önemli bir engeli de ortadan kaldırmış olacak.” ifadesini kullandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala