bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,847.91 0.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,077.65 1.41%
bnb
BNB (BNB) $ 578.33 0.33%
solana
Solana (SOL) $ 168.97 2.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51405 1.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471637 1.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149716 2.46%

Celsius Bilançosunda 1.2 Milyar Dolar Eksik

celsius bilancosunda 1 2 milyar dolar eksik

Kısa bir süre önce iflas başvurusunda bulunan Celsius Network’ün iflas belgelerinde şirketin mali durumu hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Şirketin bilançosuna göre 1.2 milyar dolar eksik durumda.

Celsius Network’ün 1.2 Milyar Doları Kayıp

New York’ta iflasını açıklayan Celsius Network, Bölüm 11 iflasının bir parçası olarak yeni belgeler sunmuştu. Sunulan belgelere göre Celsius bilançosunda 1.2 milyar doların kayıp olduğu görülüyor. Bölüm 11 iflası, bir şirketin borçlu taraflara karşı yükümlülüklerini yerine getirirken faaliyetlerine devam etmesine imkân tanıyor. Bu genellikle alacaklılar tarafından onaylanacak ve bir hukuk ekibi tarafından denetlenecek bir yeniden yapılanma planı önerilerek yürütülüyor.

celsius bilancosunda 1 2 milyar dolar eksik 2

Celsius CEO’su Alex Mashinsky ve şirketin hukuk firması Kirkland & Ellis tarafından sunulan belgeler, teminatsız alacaklılar resmi komitesinin muhtemelen “çoğunlukla kullanıcıları” içerdiğini gösteriyor. Firma 5.5 milyar dolar toplam yükümlülük ve 4.3 milyar dolarlık varlık bildirdi. Şirket açık kredilerinin çoğunu “gevşetmek” ve Bölüm 11’in dosyalanmasına başlamadan önce bir sonraki duyuruya kadar varlık dağıtım hizmetlerini durdurmak için çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Şirketin iflas başvurusunda bulunma sebebi ise kripto para piyasasının oynaklığı olarak açıklandı. Dilekçenin verildiği tarih itibariyle Celsius, neredeyse tüm DeFi kredilerini ve “FTX kredisi” olarak adlandırdığı kredileri çözdüğünü, dijital varlıklarda 6.6 milyon dolar teminatlı yaklaşık 3.2 milyon dolarlık tek bir kredisinin bulunduğunu belirtti. Şirketin sunmuş olduğu belgelerdeki 1.2 milyar doların nerede olduğu şimdilik belirsizliğini koruyor. Son olarak Celsius Network’ün içinde bulunduğu bu zor durum karşısında kripto para borsası FTX, olası bir satın alma için geçtiğimiz ay görüşmelere başlamıştı. FTX bu satın alma görüşmelerinde Celsius’un bilançosunda 2 milyar dolarlık bir kayıp olmasının ardından görüşmelerden çekilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala