bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,789.97 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,575.16 1.43%
bnb
BNB (BNB) $ 584.51 2.56%
solana
Solana (SOL) $ 185.74 1.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619588 0.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649098 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217631 19.65%

FTX Yaşadığı Krizler Sonrası Celsius Anlaşmasından Vazgeçti

FTX Yaşadiği Krizler Sonrasi Celsius Anlaşmasindan Vazgeçti

Kripto borsa operatörü FTX, sorunlu kripto borç veren Celsius ile bir anlaşma yapmayı düşündü, ancak sonuçta konuyu bilen iki kişi The Block’a söyledi.

The Block tarafından paylaşılan detaylara göre, FTX’in Celsius ile finansal destek sağlama veya satın alma konusunda görüşmelere başladığını, ancak Celsius’un mali durumunu inceledikten sonra devam etmemeye karar verdiğini belirtildi. Kaynaklardan biri, Celsius’un bilançosunda 2 milyar dolarlık bir açık olduğunu ve FTX‘in şirketle başa çıkmakta zorlandığını söyledi.

FTX Yaşadığı Krizler Sonrası Celsius Anlaşmasından Vazgeçti

FTX, Celsius’un 2 Milyar Dolarlık Açığı Olduğu için Anlaşma Masasından Kalktı

Kripto para piyasalarında yaşanan ani düşüşten en çok etkilenen şirketlerden birisi olan Celsius, 12 Haziran’da “aşırı piyasa koşullarını” öne sürerek tüm para çekme işlemlerini dondurmasından bu yana hayatta kalmak için savaşıyor. Müşterilerin fonları o zamandan beri takılı kaldı. Celsius, Mayıs ayında 1,7 milyon müşteri ve yönetim altındaki yaklaşık 12 milyar dolarlık varlık talep etti.

Mali sıkıntıları arasında Celsius neredeyse sessiz kaldı. Şirketin son resmi güncellemesi, 19 Haziran’da şirketin amacının “likiditemizi ve operasyonlarımızı istikrara kavuşturmaya devam ettiğini” söylediği zaman yayınlamdı.

Celsius, 2017 yılında CEO Alex Mashinsky tarafından kuruldu ve kullanıcılara cazip faiz oranları vaat ederek hızla büyüdü. Firma, Kanada emeklilik fonu ve büyüme sermayesi şirketi WestCap dahil olmak üzere yüksek profilli yatırımcıları kazandı. Geçen yıl 3.5 milyar dolar değerlemeyle 750 milyon dolar toplamıştı. Ancak son dönemde maalesef iflas ile boğuşuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala