bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,780.36 0.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,164.33 0.05%
bnb
BNB (BNB) $ 616.41 2.45%
solana
Solana (SOL) $ 148.15 1.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529544 0.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473554 1.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152475 0.97%

Cebelitarık’tan Kripto Kabul eden İlk Menkul Kıymet Borsası Planı

cebelitariktan kripto kabul eden ilk menkul kiymet borsasi plani

Cebelitarık merkezli şirket Valereum, geleneksel hisse senetlerinin ve finansal ürünlerin kripto para birimiyle alınıp satılabileceği entegre bir borsa oluşturmak adına ilginç bir adım attı. Şirket, Cebelitarık Menkul Kıymetler Borsası‘nın (GSX) yüzde 80 hissesini satın almayı planladığını duyurdu.

Cebelitarık mali düzenleyicisi eğer bu anlaşmayı onaylarsa, “The Rock” olarak da adlandırılan borsa, dünyada bu türden ilk borsa olma özelliği taşıyacak.

cebelitariktan kripto kabul eden ilk menkul kiymet borsasi plani

Cebelitarık’tan Kripto Kabul Menkul Kıymet Borsası Adımı

Uzun süredir bir vergi cenneti olarak görülen Cebelitarık, son birkaç yıldır kendisini küresel bir kripto para birimi ve Blockchain merkezi olarak yeniden şekillendirmeye çalışıyor. Ülke ek olarak bölgede yerleşik olmak isteyen kripto işletmeleri için düzenleyici bir çerçeveyi onaylıyor.

Valereum’un Yöneticisi Richard O’Dell Poulden, kripto para biriminde finansal işlemlere izin verilmesinin, büyük kripto para birimi tasarrufları olan ancak bunları paraya dönüştürmekte zorlanan insanlar için büyük bir sorunu çözeceğini söylüyor.

Poulden, Valereum’un hakkında şu ifadelere yer verdi:

“Kriptoyu daha çekici bir varlık haline getirecek, çünkü kripto para birimi birikimlerinizin bir kısmını fiat menkul kıymete yatırabilecek, buna karşı borç alabilir ve bir ev satın alabilirsiniz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala