bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,517.29 0.56%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,158.51 0.95%
bnb
BNB (BNB) $ 613.25 1.23%
solana
Solana (SOL) $ 145.31 1.02%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525289 0.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47098 0.26%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151651 0.55%

Cardano’nun Kurucusu Hoskinson, Yeni Bir Terim Önerdi

cardanonun kurucusu hoskinson yeni bir terim onerdi

IOG geliştiricisi Matthias Benkort, Cardano’nun akıllı sözleşmelerinin aslında başlı başına bir akıllı sözleşme olmadığını söyledi. IOG CEO’su Charles Hoskinson da geçtiğimiz günlerde yaptığı bir Twitter paylaşımında Cardano söz konusu olduğunda akıllı sözleşme teriminin aslında yanlış bir isim olduğunu belirtti. Hoskinson’a göre, bu terimin yerine yeni işlevsellikten, programlanabilir doğrulayıcılar olarak bahsedilmesi gerekiyor.

‘Akıllı Sözleşme’ Belirsiz Bir Terim

Anlamsal yanlışlığı ilk olarak IOG geliştiricisi Matthias Benkort tarafından açıkladı. Cardano’nun programlanabilirliğinin, eUTXO işlem modeli nedeniyle, Ethereum ve Solana gibi rakip Blockchain’lerden farklı olduğunu iddia edildi. Çünkü Ethereum, Solana, Algorand ve diğerlerinin aksine, Cardano’da akıllı sözleşme dağıtmak diye bir terim yok. 

Benkort ayrıca, topluluğun doğrulayıcıları ve akıllı sözleşmeleri karıştırma eğiliminde olduğunu şu şekilde açıklıyor:

“Sonunda, akıllı sözleşmeler belirsiz bir terim gibi geliyor. Bunun yerine, zincir içi doğrulayıcılar ve zincir dışı kod gibi daha spesifik terimleri tercih ederim. Bunun pazarlama için zor olduğunu düşünüyorum.”

ada

Cardano, eşzamanlılık ile ilgili tartışmalara yol açtıktan sonra, çok beklenen Alonzo güncellemesini 12 Eylül’de piyasaya sürdü. Aynı zamanda ağda sadece 24 saat içinde 100 akıllı sözleşme dağıtıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala