bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,450.27 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,152.28 0.22%
bnb
BNB (BNB) $ 612.18 0.70%
solana
Solana (SOL) $ 143.92 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527523 0.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471353 1.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150558 0.72%

Brezilya’da Binance Suçlu Bulundu

brezilyada binance suclu bulundu

Brezilya’da kripto para borsası Binance‘a açılan bir dava sonuçlandı. Sao Paulo’da bir mahkeme Binance karşı açılan davada borsanın aleyhine karar verdi. Bir yatırımcı, eylül ayında borsadan parasını çekemediği için Binance’a dava açtı. Davacı, eylül ayında Binance‘ın işlemleri askıya aldığı bir dönemde hesabındaki 14 bin doları çekmek istedi. Davacı, çekmek istediği meblağı sağlık giderleri için kullanılacağı belirtti.

brezilyada binance suclu bulundu2

Brezilya’da Binance’a Dava

Mahkeme, borsanın bekleyen para çekme işlemini gerçekleştirmesine ve Binance‘ın 2 bin dolar manevi tazminat ödemesine karar verildi. Yerel basında yer alan haberlere göre benzer bir dava Aralık 2021’de de yaşandı. Mahkeme, davacının bloke edilen parasının çekebilmesi için borsaya talimat vermişti. Diğer yandan söz konusu kararın ülkede emsal teşkil edebileceği belirtiliyor.

Binance, haziran ayında devlet ödeme sistemi Pix üzerinden çekim ve mevduat işlemlerini durdurmuştu. Şirket, yerel ödeme hizmet sağlayıcı Capitual ile olan iş birliğini sonlandırdığını açıklamıştı. Bu karar Brezilya Merkez Bankası’nın KYC (müşteri tanıma) protokolü için verdiği sürenin son dönemlerine denk gelmişti. Capitual, Binance’ın platformu yeni yasal prosedürlere karşı hazırlamadığını bildirmiş, Binance ise dava açacağını duyurmuştu. Para çekme işlemleri bir haftadan daha uzun süre kapalı kalmıştı. Binance daha Latam Gateway ile iş birliğine gitmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala