bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,462.40 4.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,915.21 2.75%
bnb
BNB (BNB) $ 547.73 3.88%
solana
Solana (SOL) $ 129.35 2.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.511444 1.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444272 0.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.124878 5.59%

Brezilya Bankası Bradesco, Kripto Dünyasına Giriş Yaptı

brezilya bankasi bradesco kripto dunyasina giris yapti

Finans kurumlarının yeni teknolojilere ilgisi artarak devam ediyor. Neredeyse her ülkeden finans kuruluşlarının blockchain ile tanışıklığına ilişkin gelişmeler yaşanıyor. Brezilya’nın önde gelen bankalarından Bradesco‘dan da kripto para dünyasına yönelik bir hamle geldi. Bradesco, 2 milyon dolarlık varlık tokenizasyonu ile kripto endüstrisine adım attı.

Bankadan cuma günü yapılan açıklamada, banka kredi notununun tokenleştirilmesine yönelik ilk pilot uygulamanın tamamlandığı bildirildi. Banka, uygulamada blockchain teknolojisine dayalı Dağıtılmış Defter Teknolojisini (DLT) kullandı. Uygulama, Bolsa OTC ile ortaklaşa gerçekleştirildi.

brezilya bankasi bradesco kripto dunyasina giris yapti2

Bradesco, Varlık Tokenizasyonu ile Kriptoya Adım Attı

Bankadan yapılan açıklamada, söz konusu uygulamanın Brezilya’da merkez bankası tarafından onaylandığı ve bu alanda bir ilk olduğu belirtildi. Bradesco‘nun yönetici direktörü Edson Moreto, konuya ilişkin açıklamasında, “Yeni operasyonların müşterilerimize sunulması için inovasyon ekosistemi Inovabra’yı kullanarak blockchain teknolojisinin faydalarını test etmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Böylece Bradesco, tokenize edilmiş varlıklara ilişkin girişimde bulunan ikinci banka oldu. Itau Unibanco da temmuz ayında bazı testler gerçekleştirmişti. Bradesco, Brezilya’nın en büyük üçüncü bankası konumunda bulunuyor. Brandesco’nun resmi girişinin varlık tokenizasyonuna yönelik daha fazla yasal düzenlemenin bir işareti olarak yorumlanıyor. Varlık tokenizasyonu, bazı uzmanlar tarafından finansal piyasaların ilerleyen yıllarda en çok kullanılacak teknolojisi olarak görülüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala