bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,081.97 1.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,119.85 1.66%
bnb
BNB (BNB) $ 576.27 0.33%
solana
Solana (SOL) $ 174.36 3.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521961 0.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479412 0.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153648 1.02%

BNB Chain’de Aktivite Artışı Gelire Yansımadı

bnb chainde aktivite artisi gelire yansimadi

Kripto endüstrisi için 2022 yılı oldukça zorlu geçti. Makroekonomik baskılara şirket iflaslarının da eklenmesi piyasada ciddi olumsuz etkiler yarattı. Uzun süredir devam eden ayı piyasasına rağmen BNB Chain‘de kullanıcı aktivitesi ise yüzde 30 yükseldi. Kullanıcı aktivitesindeki artış ise düşük işlem ücretleri nedeniyle gelire yansımadı. Ayı piyasasının gelişticiler için önemli olduğunu ifade eden uzmanlar, Binance’in bu dönemde agresif bir performans izlediğini kaydetti.

BNB Chain’de Aktivite Yüzde 30 Arttı

Binance‘in blockchain’i BNB Chain, ayı piyasasına rağmen 2022’nin dördüncü çeyreğinde istikralı bir aktivite artışı ortaya koydu. Binance blockchain ağındaki ortalama günlük adresler, dördüncü çeyrekte yıllık bazda yüzde 30 artış kaydetti. Messari tarafından 5 Şubat’ta yayılanan rapora göre Binance ağının finansal ve beşeri sermayeyi dağıtmak için agresif bir strateji izlediği ifade edildi. Araştırmada ortalama günlük aktif adresler ve işlemlerde düşüş trendinin kırıldığı bildirildi. Günlük aktif adresler yüzde 30 artarken, işlemlerde yüzde 0,2’lik büyüme kaydedildi.

Kullanıcı aktivitesindeki yükselme ise gelirlere yansımadı. Finansal performanstaki gerilemenin ana nedeninin işlem ücretlerinde yaşanan düşüş olduğu ifade edildi. Bu durumun da kullanıcıların gelirlerindeki düşüş ile bağlantılı olduğu kaydedildi. Araştırmaya göre ağ geliri yüzde 10 düşüş gösterdi.

bnb chainde aktivite artisi gelire yansimadi2

BscScan, BNB Chain‘deki günlük işlemlerin ağustos ortasından bu yana 3 milyon civarında olduğunu bildirdi. BEP-20 token transferleri yüzde 66’lık artışla 5 milyonun üzerine çıktı. BNB adresleri, 250 milyon ile tüm zamanların en yüksek seviyelerinde seyrediyor. DeFiLlama’ya göre BNB zincirinde toplam kilitli DeFi değeri yıl başından bu yana yüzde 25 artarak 6,62 milyar dolara ulaştı.

Uzmanlara göre ayı piyasası zincir üstü faaliyetler açısından sessiz geçer. Bu dönemler ekiplerin geliştirmeye ve inşa etmeye odaklandığı dönemlerdir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala