bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,625.31 1.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,160.32 1.42%
bnb
BNB (BNB) $ 615.51 2.29%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 2.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529978 0.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473367 0.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15219 0.05%

Blockchain.com: 3AC İflas Öncesi 2 Milyar Dolar Borç Aldı

Blockchain.com 3AC İflas Öncesi 2 Milyar Dolar Borç Aldi

Kripto para piyasalarında yaşanan çöküş sonrası tasfiye olan Three Arrows Capital (3AC), sektör bazında kara günlerden geçiyor. Kısa bir süre önce mahkeme belgelerinde 3.5 milyar dolarlık borcu olduğu ortaya çıkan şirket için bir açıklama da Blockchain.com’dan geldi. Blockchain.com, 3AC’nin kendisinden 2 milyar dolar borç aldığını ve bir kısmını geri ödediğini açıkladı.

Blockchain.com: 3AC İflas Öncesi 2 Milyar Dolar Borç Aldı

Blockchain.com: 3AC, Hem Bizi, Hem de Tüm Piyasayı Kandırdı

Kripto para piyasalarında yaşanan düşüş şüphesiz birçok yatırımcıyı ve şirketi etkiledi. Ancak Three Arrows Capital (3AC) tarafından zarara uğratılan yatırımcı ve şirketlerin sayısı da bir hayli fazla. Öyle ki 27 şirkete toplamda 3.5 milyar dolarlık borcu bulunan 3AC, Blockchain.com’dan iflas öncesi 4 yılda toplamda 2 milyar doların üzerinde borç aldı. Şirket her ne kadar bu meblağın büyük bölümünü geri ödese de Blockchain.com şirketin dolandırıcı olduğunu düşünüyor.

Konu hakkında konuşan bir Blockchain.com sözcüsü, The Block‘a verdiği demeçte şu ifadelere yer verdi:

“Blockchain.com aylar önce Three Arrows Capital hakkında derin endişe duymakta haklıydı. Three Arrows Capital, yalnızca Blockchain.com’u değil, tüm kripto endüstrisini dolandırdı. Onları yasaların sonuna kadar sorumlu tutmayı amaçlıyoruz”

Bununla birlikte Blockchain.com, beyannamede 3AC’nin hala borçlu olduğu toplam tutarı açıklamadı, ancak CoinDesk 8 Temmuz’da şirketin 3AC kredisi nedeniyle 270 milyon dolarlık zararla karşı karşıya olduğunu bildirmişti. Yeminli ifadeye göre, 3AC’nin borcu ağırlıklı olarak sözleşmede vadesi olmayan “açık kredilerden” oluşuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala