bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,179.93 6.56%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,109.57 4.61%
bnb
BNB (BNB) $ 585.17 3.27%
solana
Solana (SOL) $ 145.02 5.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52995 1.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467914 3.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151478 14.40%

Birleşik Krallık otoritesinden kripto para birimleri hakkında yeni düzenleme

birlesik krallik otoritesinden kripto para birimleri hakkinda yeni duzenleme

Son dönemlerde kripto para birimlerinin popülaritesinin artmasıyla birlikte, birçok ülke bu alanda daha katı düzenlemelere gitmeye başladı. Birleşik Krallık cephesi kripto para transferleri konusunda yeni bir düzenlemeye giderek “Seyahat Kuralı”nı hayata geçirdi.

FCA’dan Kripto İşletmelerine Yeni Rehberlik

Birleşik Krallık’taki mali düzenleyici olan Financial Conduct Authority (FCA), kripto para işletmelerine, yakın zamanda devreye girecek olan “Seyahat Kuralı”na uygun hareket etmeleri için tavsiyelerde bulundu.

FCA’nın bugün ortaya koyduğu yeni rehberlikle, kripto para işletmeleri, kripto para transferlerini yönlendirirken, bu kurala uygun olup olmadığını kontrol eden üçüncü taraf servis sağlayıcıları dahil, kurala uygun adımları atmaları bekleniyor.

FCA’nın yeni düzenlemesi 2022 yılında yapılan bir yasal değişiklikle ortaya çıkmış durumda. Bu kural, kripto para işletmelerinin, kripto transferlerine dair bilgileri toplamalarını, doğrulamalarını ve bu bilgileri paylaşmalarını zorunlu kılar. Bu kuralın ana amacı, yasa dışı finansal hareketleri engellemek ve kara para aklama ile terörle mücadeleyi desteklemektir. Mali Eylem Görev Gücü de diğer ülkeleri bu standardı benimsemeye teşvik ediyor.

Eğer Birleşik Krallık‘ta faaliyet gösteren bir firma, Seyahat Kuralı’nın olmadığı bir bölgeye kripto para transferi yapmayı planlıyorsa, alıcı tarafın bu bilgilere erişip erişemeyeceğini önceden saptamalıdır. Eğer erişemiyorsa, transferi yapmadan önce gerekli tüm bilgileri toplamalı, kontrol etmeli ve saklamalıdırlar.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala