bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,488.94 3.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,010.48 2.44%
bnb
BNB (BNB) $ 564.80 1.89%
solana
Solana (SOL) $ 140.06 7.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52096 0.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460873 3.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134034 5.91%

Birleşik Krallık’tan stablecoin düzenlemesi için yeni hamle

Ingiltere Merkez Bankasindan Yeni Yol Sinyali222

Birleşik Krallık, stablecoin yasa tasarını yönelik önemli bir adım attı. Ülkede Merkez Bankası’na (BoE) stablecoin düzenlemesi yetkisi veren yasa tasarısı kabul edildi. BoE, stablecoin‘lerle ilgili kurallarını bu yıl yayınlamayı planladığını bildirdi.

ingiltere twcP cover

Birleşik Krallık’ta stablecoin çalışmaları sürüyor

Birleşik Krallık, Merkez Bankası ile finansal piyasa düzenleyici FCA arasında dengeyi sağlayacak adımı hayata geçirdi. Ülkede kabul edilen yasa tasarısı ile stablecoin düzenleme yetkisi BoE‘ye verildi. Ülkede BoE’nin danışma yanıtına göre sistemik stabilcoin rejimi için çalışmalar sürüyor. Buna göre hem BoE hem de Finansal Hizmetler Komitesi (FCA) tarafından denetlenen stablecoin’lerin memnuniyetle karşılacağı belirtildi.

Yayınlanan danışma belgelerine göre stablecoin‘lerin operasyonlarına devam etmesinin sağlanması hedeflendi. Kulanıcı fonlarının iade edilmesi gibi yeni hedeflerin düzenleme kapsamına alınacağı da kaydedildi. Bu düzenleme kararı, katılımcıların bir bölümünü endişelendirdi. Açıklamada, söz konusu adımın istikrar risklerini azaltacağı ve hizmetlerin sürekliliğini sağlayacağı aktarıldı. Hükümet, yaklaşımını gözden geçirmek için düzenleyicilerle birlikte çalışmaya devam edeceğini söyledi. BoE, stablecoin’lerle ilgili kurallarını bu yıl yayınlamayı planladığını söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala