bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,345.36 4.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,937.84 1.29%
bnb
BNB (BNB) $ 553.61 4.16%
solana
Solana (SOL) $ 131.42 4.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512531 2.47%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446417 1.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.12667 4.19%

Birleşik Krallık Düzenleyicisinden Yeni NFT ve Kripto Para Uyarısı

birlesik krallik duzenleyicisinden yeni nft ve kripto para uyarisi

Birleşik Krallık düzenleyicileri son dönemde kripto konusunda sert yaptırım kararları almaya devam ediyor. Birleşik Krallık finans ve reklam düzenleyicileri, sosyal medya etkileyicilerini, takipçilerine kripto para birimleri ve NFT’ler konusunda yeni uyarılarda bulundu.

Birleşik Krallık Düzenleyicisi Kripto Para ve NFT’ler Konusunda Uyardı

Birleşik Krallık finans ve reklam düzenleyicileri, sosyal medya platformlarında yüksek takipçileri olan kişileri, takipçilerine kripto para birimleri ve NFT’ler gibi “hızlıca zengin olma planlarını” teşvik etmenin riskleri konusunda uyarılarda bulundu.

birlesik krallik duzenleyicisinden yeni nft ve kripto para uyarisi 2

Mali Davranış Otoritesi (FCA) ve Reklam Standartları Kurumu, içerik oluşturucularının yatırım dolandırıcılığı ve riskli finansal ürünler pazarlamasını önlemek adına yeni bir kampanya başlattı. Düzenleyici kurumlar bu noktada eski Love Island yarışmacısı Sharon Gaffka ile bir araya gereken finansal etkileyicilerden ve temsilcilerinden finansal ürünler ve hizmetler için marka anlaşmalarını kabul etmeden önce bir kontrol listesini incelemeye davet etti.

FCA’nın piyasalardan sorumlu yönetici direktörü Sarah Pritchard konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Olmaması gereken ürünleri lanse den daha fazla etkileyici vaka gördük. Bunu genellikle kuralları bilmeden ve takipçilere verebilecekleri zararları anlamadan yapıyorlar.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala