bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,145.72 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,046.11 1.24%
bnb
BNB (BNB) $ 576.40 1.16%
solana
Solana (SOL) $ 169.06 3.84%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521084 0.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48073 5.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153191 1.31%

Binance’ten GKRY’de İptal Başvurusu

Binance ABDye Yatirim Muslugunu Coktan Kapatmis44

Kripto ekosisteminin gündeminden düşmeyen Binance ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Binance, GKRY’de lisans iptali için harekete geçti. Borsanın başvuru ne zaman ve hangi gerekçe ile yaptığı bilinmiyor. ABD’de sorunların zirve yaptığı bir dönemde yapılan başvuru, zamanlama açısından dikkat çekti.

Binance US SEC Iddialarini Reddetti22

Binance, GKRY’de İptal İstedi

Binance‘nin GKRY birimi, kripto varlık hizmet sağlayıcısı lisansının iptali için başvuruda bulundu. Borsa, Ekim 2022’de GKRY’de kara para aklama ve terörizm finansmanı kurallarına uygun bir şekilde kripto lisansı almıştı. Şirketin, lisans iptal başvurusunu ne zaman yaptığı bilinmiyor. Kıbrıs Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (CYSEC) web sitesinde yer alan bilgilerde Binance’in GKRY biriminin kripto varlık lisansının iptali için başvuru yaptığı kaydedildi.

CYSEC’ten bir kaynağa göre borsa, lisans almasına rağmen GKRY’deki faaliyetlerine hiç başlamadı. Binance, GKRY’de kripto spot ticaret, saklama ve diğer hizmetler için lisans almıştı. Binance, lisans iptalinin gerekçesine ilişkin de açıklama yapmadı. Borsanın Fransa, İspanya ve İtalya’da da lisansı bulunuyor.

Borsanın ABD’de sorunlar yaşadığı dönemde böyle bir hamle yapması dikkat çekti. SEC, geçen hafta Binance‘e menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla dava açmıştı. Kurum daha sonra Binance US‘in mal varlıklarının dondurulmasını talep etmişti. Dün gece saatlerindeki mahkeme kararında ise Binance US ile SEC’in anlaşmak üzere masaya oturmasına karar verildi. Mahkeme, SEC’in mal varlıklarının dondurulması talebini kabul etmedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala