bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,317.23 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.31 0.71%
bnb
BNB (BNB) $ 608.22 0.01%
solana
Solana (SOL) $ 143.22 2.83%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529698 0.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469356 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150219 0.78%

Binance’te ‘Bilgi Sızdırılıyor’ İddiası

binancede bilgi sizdiriliyor iddiasi 1

Kripto para borsalarında içeriden bilgi sızdırarak çıkar sağlamak son dönemlerde sıkça duyulmaya başladı. Geçen hafta Coinbase’in eski bir ürün müdürünün kardeşine hapis cezası verilmişti. Karar kripto para sektörü için bir ilk olma özelliği taşırken, Binance için de benzer bir iddia gündeme geldi.

binancede bilgi sizdiriliyor iddiasi2

Binance’te İçeriden Bilgi Mi Sızdırılıyor?

En yüksek hacimli kripto para borsası olan Binance‘te içeriden bilgi sızdırıldığı iddia edildi. Coinbase yöneticisi Conor Grogan, son 18 ayda bazı şüpheli işlemlere ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Grogan’ın iddiasına göre, Binance’te listelenecek olan coin’ler duyurulmadan dakikalar önce kimliği belirsiz cüzdanlar tarafından alındı ve listeleme duyurusunun ardından satıldı. Grogan, 900 bin dolarlık Rari ve 78 bin adet ERN’nin duyurulmadan önce söz konusu cüzdanlar tarafından alındığını ve listelemeden sonra satıldığını iddia etti. Benzer bir alım-satımın RAMP için de yapıldığı belirtildi. Buna göre Binance açıklama yapmadan günler önce alınan 500 bin dolarlık RAMP, 100 bin dolar kâr ile satıldı, GNO listelenmesinde de yüzbinlerce dolar elde edildi.

Binance, 10 Ocak’ta içeriden bilgi alma faaliyetlerini engellemek için çalışanlarına kısa vadeli alım-satım yasağı getirmişti. Binance, çalışanlarının işlem gerçekleştirmek için en az 90 gün öncesine kadar pozisyon tutmaları gerektiği iddia edilmişti. Conor Grogan, söz konusu işlemlerin yeni token duyurularından haberdar olan çalışanlar tarafından yapıldığı tahmininde bulundu.

Eski bir Coinbase Global ürün müdürünün erkek kardeşi, içeriden bilgi ticareti davası olarak adlandırdıkları olayda suçunu kabul ettikten sonra 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Nikhil Wahi, eylül ayında Coinbase’den gizli bilgilere dayanarak alım satım yaptığını itiraf etmişti. Eski ürün müdürü Ishan Wahi, yeni dijital varlıklarla ilgili gizli bilgileri kardeşi ve arkadaşları Sameer Ramani ile paylaştığını söyledi. Wahi’nin 40 farklı işlemde yaklaşık 900 bin dolar kâr elde ettiği tespit edilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala