bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,681.06 3.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,127.46 2.46%
bnb
BNB (BNB) $ 590.58 2.33%
solana
Solana (SOL) $ 146.63 2.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.536551 2.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467149 0.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16401 18.46%

Binance’e Güney Kore’de Yeni Ortak

binancee guney korede yeni ortak

Kolon Industries Onursal Başkanı Lee Woong-yeol’un Güney Kore’de Binance ile kripto para borsası için hazırlık yaptığı bildirildi. Güney Kore medyasında yer alan haberlere göre, Lee’nin Binance ile ortak bir girişim için çalışmalar yaptığı ifade edildi. Lee tarafının finans otoritelerine yeni bir kripto borsası için bildirimde bulunduğu iddia edildi.

binancee guney korede yeni ortak2

Güney Koreli İş İnsanı ile Binance’ten Yeni Borsa Hazırlığı

Kripto para borsası Binance‘in Güney Koreli iş insanı Lee Woong-yeol ile ortak bir borsa kurma hazırlığı yaptığı bildirildi. Lee Woong-yeol, 2018 yılında Kolon Industries’teki 23 yıllık başkanlık görevini bırakmıştı. Lee’nin üç yıldır yerli ve yabancı blockchain şirketleriyle etkileşim halinde olduğu belirtildi. Emeklilik döneminde yöneticilere ve çalışanlara gönderdiği bir mektupta, “Son zamanlarda blockchain teknolojisi daha da önem kazanıyor” ifadesini kullanmıştı. Söz konusu kripto borsasının kurulması halinde Upbit’e rakip olabileceği ifade ediliyor. Upbit, ülkedeki kripto pazarının yüzde 88’ini elinde bulunduruyor. Binance’ten konuya dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Binance, Güney Kore pazarından 2020 yılında ayrılmıştı. Borsa, 3 Şubat’ta ülkenin en büyük beşinci kripto borsası GOPAX‘ın çoğunluk hissedarı olmuştu. Binance’in Güney Kore hamlesi ülkedeki finans otoriteleri endişelendirmişti. Satın almanın finansmanı, Binance’in 1 milyar dolar taahhüt ettiği Industry Recovery Initiative isimli ortak yatırım projesinden geldi. Borsa, Gopax’ın ana hissedarı Lee Jun-hang’ın yüzde 41’lik hissesinin satın aldığı belirtilmişti. Ağustos ayında da Busan Belediyesi ile blockchain ekosisteminin geliştirilmesine yönelik mutabakat zaptı imzalanmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala