bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,936.93 0.76%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.29 1.18%
bnb
BNB (BNB) $ 576.75 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 173.57 3.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522132 0.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478765 1.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153793 0.46%

Binance, TUSD Basıyor: Beşinci Büyük Stablecoin Oldu

binance tusd basiyor besinci buyuk stablecoin oldu

Kripto borsası Binance, ABD’li düzenleyicilerin BUSD’ye yönelik baskılarının ardından TrueUSD‘ye (TUSD) yöneldi. Nansen verileri, Binance’in son bir haftada 130 milyon dolarlık TUSD bastığını ortaya koydu. Böylece TUSD, en büyük beşinci stablecoin oldu. Coingecko verilerine göre, TrueUSD’nin dolaşımdaki arzı 1,1 milyar doları aşarak ağustos ayından bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

Binance, TUSD’ye Yöneliyor

Paxos krizinin ardından Binance, alternatif çözümler için arayış içerisine girdi. Binance yetkilileri BUSD’ye ve dolara alternatif stablecoin’ler için görüşmeler yaptıklarını açıklamıştı. Veriler, dev borsanın şimdilik TUSD’yi tercih ettiğini ortaya koydu. Son gelişmelerin ardından TUSD, merkezi olmayan finans protokolü Frax Finance’in stablecoin’i Frax’ı (FRX) geride bırakarak beşinci sıraya yükseldi. CryptoQuant, TUSD rezervlerinin 13 Şubat ile 22 Şubat arasında çoğunlukla Binance kaynaklı yüzde 39’luk bir artış yaşadığını açıkladı. Binance’in borsadaki işlemlerde TUSD’ye daha fazla rol verebileceği ifade ediliyor.

binance tusd basiyor besinci buyuk stablecoin oldu2

ABD’li düzenleyicilerin Paxos‘a yönelik girişimlerinin ardından Binance USD (BUSD) ihracı durdurulmuştu. SEC’in de Paxos’a soruşturma açmaya hazırlandığı bildirildi. BUSD’nin 16 milyar dolarlık pazara payından pay almak için USDT, USDC ve TUSD dahil olmak üzere birçok stablecoin yarışıyor.

Diğer yandan Binance’in rakibi Coinbase, dün BUSD’yi listeleme standartlarını karşılamadığı gerekçesiyle askıya alacağını açıklamıştı. Forbes da Binance’in geçen yıl 1,8 milyar dolarlık müşteri stablecoin’lerini hedge fonlara destek vermek amacıyla taşıdığını iddia etti. Binance’in baş strateji sorumlusu Patrick Hillman, Forbes’a birden fazla cüzdan arasında para taşımanın bir sorun olmadığını ve bunun yaygın bir uygulama olduğunu söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala