bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,797.09 5.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,057.51 5.53%
bnb
BNB (BNB) $ 557.01 5.52%
solana
Solana (SOL) $ 142.31 9.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506234 7.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478057 11.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155551 10.19%

Binance, BUSD’ye Alternatif Arıyor

binance busdye alternatif ariyor

ABD’de Paxos’a yönelik girişimler Binance‘i yeni arayışlara itti. New York Mali Hizmetler Departmanı, Paxos’a BUSD stablecoin’i ihracını durdurma talimatı verdi. SEC ise BUSD’nin kayıtsız menkul kıymet olduğu ile ilgili Paxos’a ‘Wells bildirimi’ gönderdi. Wells bildirimi ile SEC, kişi veya şirketlere karşı bir icra dava açması hazırlığında olduğunu iletiyor. Bu gelişmelerin ardından en yüksek hacimli borsa Binance harekete geçti. Borsanın ABD dışında yeni ortaklık için girişimlerde bulunduğu bildirildi. Ayrıca USD alternatifi olabilecek yeni stablecoin’ler için de arayışlar sürüyor.

binance busdye alternatif ariyor2

Binance, Yeni Ortaklıklar Arayışında

Binance‘in SEC’in BUSD hamlesinin ardından yeni ortaklıklar arayışında olduğu belirtildi. Forbes’a açıklamalarda bulunan Binance’in Baş Strateji Sorumlusu Patrick Hillmann, çok sayıda özel ve kamu kuruluşunun benzer bir girişim için Binance ile çalışmak istediğini belirtti. Hillman, “Özellikle Avrupa ve Orta Doğu’da çok ilginç fırsatlar var” dedi Binance CEO’su Changpeng Zhao, bir Twitter paylaşımında şirketin diğer ihraççıları ve USD bazlı olmayan stablecoin’leri araştırdığını söylemişti.

BUSD’nin her zaman sağlam bir ürün olduğuna inandıklarını belirten Hillman, Paxos’un BUSD üzerinde tam kontrolü olduğunu ifade etti. Hillman, Paxos’un geri ödeme ve basım konusunda hesap verme sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, “Onların yönetmesi gereken bir ürün” dedi. İnsanların artık BUSD satın almayı istemeyeceklerini vurgulayan Hillman, borsanın şu anda ABD’de bankacılık ortağı olmadığını doğruladı.

Paxos ile ilgili gelişmelerin ardından CZ, “Kullanıcıların zaman içinde diğer stablecoin’lere geçebileceğini öngörüyoruz. Bunun üzerinde gerekli ayarlamaları yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca son zamanlarda ABD’de Binance’ı zorlayan başka kararlar da alınmıştı. Geçen ay Binance, Signature Bank’ın artık 100 bin doların altındaki bireyler için dolar cinsinden işlem yapamayacağını duyurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala