bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,410.53 0.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,950.15 2.13%
bnb
BNB (BNB) $ 570.89 1.98%
solana
Solana (SOL) $ 161.87 1.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515596 0.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458216 0.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150576 2.33%

Binance, 570 Milyonluk Saldırının Failine Yaklaşıyor

Binance 570 Milyonluk Saldirinin Failine Yaklaşiyor

Kısa bir süre önce sizlerle paylaştığımız üzere BSC Token Hub üzerinde yaşanan bir güvenlik zaafiyeti için araştırmalar hâlen sürüyor. Yaklaşık olarak 570 milyon dolarlık varlığın etkilendiği saldırıda çözüm hızlı bir şekilde sağlanmış ve ağ güvenliği artırılacak şekilde güncellenmişti. Son olarak konu hakkında konuşan Binance CEO’su Changpeng Zhao, saldırının failini bulmaya giderek yaklaştıklarını belirtti.

Binance, 570 Milyonluk Saldırının Failine Yaklaşıyor

Binance CEO’su 570 Milyonluk Saldırının Failine Yaklaştıklarını Açıkladı

Binance’in zincirler arası önemli bir köprüsü olan BSC Token Hub, içerisinde bulunan bazı zafiyetler nedeniyle saldırıya uğramıştı. Bu saldırı sonrası ağ üzerinden kendi varlığı gibi gösterdiği varlıkları kanıt şifreleri kullanarak çalmayı başaran saldırgan, ağın durdurulması üzerine ilk darbeyi almıştı.

Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, CNBC’ye verdiği röportajda Binance’in BNB Blockchain ağına yapılan 570 milyon dolarlık saldırı düzenleyen saldırganın kimliğini bulmaya giderek yaklaştığını söyledi:

“Aslında, bu özel anda, kolluk kuvvetleri bize kim olabileceğini düşündükleri konusunda bazı ipuçları verdi. Yani aslında hacker için kaçacak alanı giderek daraltıyoruz”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala