bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,518.29 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,157.36 0.33%
bnb
BNB (BNB) $ 614.51 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 144.74 2.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52653 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470916 1.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151469 0.28%

Biden Yönetimi, Kriptonun Düzenlenmesini İstiyor

biden yonetimi kriptonun duzenlenmesini istiyor

Kripto paraların düzenlenmesi birçok ülkenin gündeminde. Başta ABD olmak üzere birçok ülke bu konuda çalışmalar yürütüyor. ABD’de Biden yönetimi, dijital varlıklar konusunda netlik istedi ve kripto paraların düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Biden Yönetimi, Kripto Kurallarında Netlik İstiyor

Biden yönetiminin cuma günü yayınladığı raporda, ABD devlet kurumlarının dijital varlık sektörünü düzenlemesi gerektiği belirtildi.

biden yonetimi kriptonun duzenlenmesini istiyor

Reuters‘a göre, ABD Hazine Bakanlığı, merkez bankası dijital para birimini dikkate alacak bir grup devlet kurumuna liderlik edecek.

Biden yönetimi, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) gibi düzenleyicilere, kripto paralardaki riskler için rehber ve kurallar yayınlaması gerektiğini bildirdi.

Beyaz Saray ayrıca Biden’ın kripto para borsaları ve NFT platformları için Banka Gizliliği Yasası’na (BSA) başvurmasını isteyeceğini ifade etti. Bununla birlikte Biden, banka dışı ödeme sağlayıcılarını denetlemek adına federal bir çerçeve oluşturmak için şirketlerden gelen önerileri de dikkate alacak.

Ulusal Ekonomik Konsey direktörü Brian Deese, kripto paraların uygun gözetim olmadan finansal istikrara ve ulusal güvenliğe zarar verme riskini taşıdığını dile getirdi. Brian Deese, şöyle konuştu:

Dijital varlıklar, inovasyonu teşvik etmede, ekonomik ve teknolojik rekabet gücümüzü desteklemede rol oynayacaksa, kripto para birimlerinin düzenlenmesi gerekiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala