bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,231.21 1.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.63 2.43%
bnb
BNB (BNB) $ 593.80 1.96%
solana
Solana (SOL) $ 148.59 2.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.534561 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460634 1.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162626 1.61%

Beyaz Saray, SBF’nin Bağışları Konusunda Sessiz

Beyaz Saray SBFnin Bagislari Konusunda Sessiz

ABD’de 2024’de gerçekleşecek olan başkanlık seçimleri için çalışmalar şimdiden başlamış durumda. Bununla birlikte hem seçim kampanyalarına hem de Beyaz Saray‘a yapılan bağışlar da büyük öneme sahip. Ancak bazı bağışçıların yaşadığı sıkıntılar gündeme geldikçe gözler de Beyaz Saray’a çevriliyor. Öyle ki Beyaz Saray, FTX‘in kurucusu Sam Bankman-Fried‘in 5.2 milyon dolarlık bağışını iade edip etmeyeceği konusunda halen sessiz.

Beyaz Saray SBFnin Bagislari Konusunda Sessiz 2

Beyaz Saray, SBF’nin Bağışlarını İade Etme Konusunda Sessizliğini Koruyor

Beyaz Saray basın sekreteri Karine Jean-Pierre, bir muhabirin ABD Başkanı Joe Biden‘ın daha önce FTX kurucusu Sam Bankman-Fried tarafından verilen 5.2 milyon dolarlık kampanya bağışını iade edip etmeyeceğine ilişkin sorularını yanıtlamayı reddetti.

Yapılan basın toplantısında kendisine yöneltilen “Başkan bu bağışı geri verecek mi?” sorusuna cevap veren Jean-Pierre “Burada Hatch Yasası kapsamındayım,” diye yanıt vererek “söyleyebileceklerimin sınırlı” diye ekledi:

“Siyasi katkılardan veya bununla ilgili herhangi bir şeyden konuşamam, bunun hakkında buradan konuşamam”

Bununla birlikte Biden’ın üyesi olduğu ABD Demokrat Partisi‘nin yönetim organı olan Demokratik Ulusal Komite’ye atıfta bulunarak, “Siyasi katkılarla bağlantılı herhangi bir şey olursa, buradan sizi DNC’ye yönlendirmem gerekir” dedi.

Bu noktada Hatch Yasasının, hükümetin yürütme organında çalışanların siyasi kampanya faaliyetlerine katılmasını yasaklayan federal bir yasa olduğunu belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala