bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,550.29 0.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,150.69 0.30%
bnb
BNB (BNB) $ 612.11 0.72%
solana
Solana (SOL) $ 144.53 2.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.533985 1.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477768 0.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151579 0.14%

Belçika Düzenleyicisinden Bitcoin ve Ether Açıklaması

belcika duzenleyicisinden bitcoin ve ether aciklamasi 2

Merge yükseltmesinden sonra Ethereum’un menkul kıymet olarak ele alınabileceği Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından ima edilmişti. Belçika düzenleyici kurumu ise SEC ile aynı düşüncede değil.

Belçika Bitcoin ve Ether’i Menkul Kıymet Olarak Görmüyor

Belçika Finansal Hizmetler ve Piyasalar Otoritesi tarafından yapılan açıklamada, Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) gibi düzenleyicisi olmayan kripto para birimlerinin menkul kıymet olmadığını açıkladı.

Düzenleyici kurum, kriptonun düzenleyici muamelesi hakkında artan sayıda soru aldığını ve dijital varlıkların ne zaman menkul kıymet olarak sınıflandırılabileceği de dahil olmak üzere en sık ortaya çıkan gri alanları ele almayı düşündüğünü açıkladı.

belcika duzenleyicisinden bitcoin ve ether aciklamasi

Bilindiği üzere Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) uzun bir süredir Ripple Labs’ın kripto para birimi olan Ripple’ı (XRP) kaydettirmesi gerektiğini söyleyerek, kripto para biriminin bir menkul kıymet olduğunu belirtmişti. SEC bu açıklamasının ardından Ripple’ı dava etmiş ve Ripple ve SEC arasında başlayan bu hala çözülememişti.

Belçika Finansal Hizmetler ve Piyasalar Otoritesi son olarak, Belçika kurallarının “teknoloji açısından tarafsız” olduğunu ekledi ve bir finansal araç veya menkul kıymet olarak sınıflandırmanın, bir varlığın bir Blockchain ya da daha geleneksel bir şey kullanıp kullanmadığına bağlı olmaması gerektiğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala