bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,785.36 1.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.03 1.32%
bnb
BNB (BNB) $ 616.80 1.34%
solana
Solana (SOL) $ 146.83 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530782 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475214 0.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152876 0.00%

Avustralya Bankaları, İddialara Yanıt Verdi

avustralya bankalari iddialara yanit verdi

Son zamanlarda bazı Avustralya bankaları hakkında, kripto sektörüne yönelik ayrımcılık yaptıkları yönünde suçlamalar yapılmıştı. Avustralya’nın önde gelen bankalarından National Australia Bank (NAB) ve Westpac, ülkenin kripto sektörüyle ilgili ayrımcılık suçlamalarını reddetti. Konuyla ilgili her iki bankanında tepe ismi önemli açıklamalar yaptı.

Avustralya Bankaları Suçlamaları Reddetti

National Australia Bank (NAB) CEO’su Ross McEwan meclis oturumunda; “Bu, yeni ortaya çıkan konulardan biri, hiç değilse, kripto varlıklar ile ilişkimiz olmalı” dedi.

National Australia Bank (NAB) CEO’su Ross McEwan açıklamasında ayrıca şu sözlere yer verdi;

“Rezerv bankası ve düzenleyicilerle birlikte kripto para biriminin nereye gittiğine bakmamız gerekiyor ve bankanın içindeki kripto varlık sağlayıcılarıyla uğraşmanın riski nedir? Bunlara bakmak gerek.”

avustralya bankalari iddialara yanit verdi 2

McEwan açıklamasının devamında; bankaların resmi politikaları olmadığını ve sadece resmi politikaları olması durumunda risk yönetimi yapabilirlerse kar edebileceklerini söyledi. Westpac CEO’su Peter King ise, kripto varlıkların anonim olması konusuna dikkat çekti. Ayrıca bankanın kara para aklama ve finansman düzenlemelerine dikkat edilmesi gerektiği konusunda da uyardı.

Blockchain Australia’nın yönetim kurulunda yer alan Michael Bacina konu hakkında; vatandaşların kendi paralarını istedikleri işlere ve ürünlere harcayabilmelerini ve bankaların izin vermesi halinde karar verebileceklerini söyledi.

Ayrıca Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu, yatırımcılara, lisanssız kuruluşlar aracılığıyla kripto varlık finansal ürünlerine yatırım yapmamaları konusunda bir uyarıda bulundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala