bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,172.39 0.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,924.17 0.37%
bnb
BNB (BNB) $ 590.15 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 146.07 0.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506684 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.443419 0.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144745 0.90%

Avrupa’nın ilk Bitcoin ETF’i için bekleyiş sona eriyor

Avrupanin ilk Bitcoin ETFi icin bekleyis sona eriyor22

Avrupa’nın ilk Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) planlanan lansmanından 12 ay sonra piyasaya sürülmesi bekleniyor. ETF’in bu ay muhtemelen halka arz edileceği belirtiliyor. Kripto piyasasındaki krizler nedeniyle ETF’in piyasaya sürülmesi ertelenmişti.

Bitcoin BTC ABD enflasyon verisine odaklandi

Avrupa’nın ilk Bitcoin ETF’i halka arza hazırlanıyor

Jacobi Asset Management, Avrupa’nın ilk Bitcoin ETF’inin 12 aylık gecikmenin ardından piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Varlık yöneticisi şirket, talebin geçen yazdan bu yana değiştiğini ifade etti. Morningstar verilerine göre, Avrupa’daki dijital varlık ETP’lerine yapılan yatırım 4,3 milyar euro seviyesinde bulunuyor. Bu rakam 2021 sonunda 10,5 milyar euroya ulaşmıştı. Coinbase ve Bloomberg verilerine göre, son 18 ayda ETP’lere net akış 483 milyon dolar olarak gerçekleşti. 2022’nin üçüncü çeyreğinde 398 milyon dolarlık giriş yaşanmıştı.

Terra ve FTX nedeniyle ertelendi

Jacobi, Bitcoin ETF’inin Temmuz 2022’de Euronext Amsterdam’da listeleneceğini duyurmuştu. Terra ve FTX‘in iflasının ardından Bitcoin ETF’i için geçen yılın doğru zaman olmadığına karar verilmişti.

Avrupa’da şu ana kadar tüm dijital varlık borsa yatırım ürünleri, fonlar yerine borsa yatırım senetleri (ETN) olarak yapılandırıldı. Yatırımcılar, borsa yatırım fonlarında temel hissedar pozisyonunda bulunuyor. ETN’lerdeki yatırımcılar temel varlıklara değil bir borç senedine sahip oluyor.

Jacobi’nin kurucu ortağı Peter Lane, geçen yıl Ignites Europe’a verdiği demeçte, yapılandırılmış senet ihraççılarının ETF terimini yanlış kullandıklarını ifade etmişti. Lane, ETF‘in kaldıraçlı olamayacağını veya türevlerinin kullanılmayacağını sözlerine ekledi. Lane, bu durumun önemli karşı taraf risklerine yol açabileceğini de sözlerine ekledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala