bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,475.27 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.29 0.35%
bnb
BNB (BNB) $ 610.01 0.45%
solana
Solana (SOL) $ 144.17 2.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531598 0.95%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474077 0.56%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150872 0.31%

ASIC, Avustralyalıları Kripto Para Yatırımlarına Karşı Uyardı

asic avustralyalilari kripto para yatirimlarina karsi uyardi

Kripto para birimlerine her geçen gün yapılan yatırımlar artıyor. Avustralya’nın en iyi finansal gözlemcilerinden olan Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC) ise emeklilik fonlarını yöneten Avustralyalıları, kripto para birimlerine yapılan yatırımlara karşı uyardı.

ASIC Emeklilik Fonu Yönetenleri Kripto Para Yatırımı Konusunda Uyardı

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC) yakın zamanda kripto para birimiyle ilgili dolandırıcılıkların arttığı hakkında bir uyarı yayınlamıştı. Söz konusu uyarıda kriptoyu spekülatif bir yatırım olarak tanımlamıştı. ASIC bu kez emeklilik fonlarını yönetenlere bir uyarıda bulundu.

asic avustralyalilari kripto para yatirimlarina karsi uyardi

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC) özellikle sosyal medyada emeklilik fonlarını yönetenlere yönelik pazarlama kampanyalarında bir artış olduğunu söyleyerek yatırımcıları uyardı:

Bir yatırım fırsatı tanıtan birinin sosyal medya reklamlarına veya çevrimiçi bağlantılarına güvenmeyin.

Ayrıca ASIC, kendi kendini yöneten emeklilik fonların (SMSF) dolandırıcılar tarafından hedef alındığını vurguladı. Öyle ki SMSF, insanlara emeklilik tasarrufları üzerinde tam kontrol sağlayarak, sanat eserlerine ve kriptoya para yatırarak alışılmışın dışında yatırım kararları vermelerini sağlıyor.

ASIC bir SMSF’ye para transfer etme kararını vermeden önce lisanslı bir mali danışmana başvurulması gerektiğini söylüyor.

Son olarak Independent Reserve’s Cryptocurrency Index (IRCI) tarafından yapılan bir ankete göre, Avustralyalıların neredeyse üçte biri, kripto para birimlerine sahip.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala