bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 56,781.21 9.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,835.27 9.71%
bnb
BNB (BNB) $ 537.48 9.64%
solana
Solana (SOL) $ 119.55 10.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.483011 4.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.421517 6.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.122752 13.40%

Arjantin’de kripto yanlısı aday seçimleri kazandı

arjantinde kripto para ile vergi odeme donemi 2

Uzun süredir yüksek enflasyon ve ekonomik krizler ile çalkalanan Arjantin’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu ekonomik özgürlükçü aday Javier Milei kazandı. Ülkenin eski ekonomi bakanı Sergio Massa ile yarışan Milei resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 55’ini alarak Arjantin’in yeni cumhurbaşkanı oldu.

Seçim kampanyasında alışagelmedik vaatler sıralayan Milei, yıllardır devam eden ekonomik sorunların suçlusu olarak popülist sosyal politikaları ve ülkenin merkez bankasını işaret etti. Merkez Bankası’nı kapatacağını belirten Milei, ülkenin Amerikan dolarına geçmesini sağlayacak.

Arjantin’de özgürlükçü adayın seçim zaferinin ardından X hesabından paylaşım yapan ekonomist Şant Manukyan, bu vaadin başarıya ulaşma olasılığını dış etmenlere bağladı.

Arjantin’de Bitcoin kabul edilecek mi?

Güney Amerika ülkesinde seçimleri merkezi politika karşıtı Javier Milei’nin kazanması kripto yatırımcılarında umut yarattı. Bitcoin’in (BTC) işleyişi ile benzer vaatleri olan yeni yöneticinin kripto paraları kabul edip etmeyeceği ise henüz net değil.

Milei, seçim kampanyası sırasında Bitcoin’in yasal durumuna ilişkin söz vermezken daha önce verdiği bir demeçte BTC’den övgüyle bahsetti. Arjantin’in yeni cumhurbaşkanı Bitcoin sayesinde “paranın orijinal yaratıcısı olan özel sektöre geri dönüş olduğu” yorumunu yaptı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala