bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,663.59 0.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,945.72 2.07%
bnb
BNB (BNB) $ 571.04 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 163.15 0.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516309 0.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46441 0.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150201 3.55%

Arjantin’deki kripto gelişmeleri dikkat çekti!

arjantin merkezli uala bitcoin ve ether ticareti baslatti

Sivil toplum kuruluşu Bitcoin Arjantin, kripto para piyasasın koruyarak, halkın güvenini güçlendirecek şekilde düzenlemeyi öneren bir yasa tasarısı sundu.

Önerilen yasal çerçeve, Bitcoin Arjantin başkanı Ricardo Mihura tarafından 10 Kasım’da Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te düzenlenen LABITCONF 2023’te sunuldu. Bitcoin Arjantin daha önce sektörün düzenlenmesi gerektiği fikrini reddetmişti. Bununla birlikte Bitcoin savunucuları artık yalnızca blockchain’i korumanın değil, aynı zamanda kötü aktörleri yasanın sonuna kadar sorumlu tutmanın da gerekli olduğunu savunuyor.

Yetkili isimden konuya dair çarpıcı açıklamalar geldi!

Bitcoin Arjantin başkanı Ricardo Mihura, kripto endüstrisindeki olaylara da değinerek hedeflerinden şu şekilde bahsetti:

“Kripto ekonomisini düzenleme girişimlerini her zaman reddettik, ancak bu sefer kendimize yalnızca iki amaç doğrultusunda olumlu bir yanıt verme hedefini belirledik: ademi merkeziyetçiliği korumak ve tasarrufları ve kamu güvenini korumak.”

Yasal çerçevenin ilk maddesi, mülkiyet haklarını belirlemek için kripto para platformlarını ve hizmet sağlayıcılarını üç kategoriye ayırmaya odaklanıyor: merkeziyetsiz, yerel merkezi veya yetkililerle diyalog kurmaya istekli ve küresel merkezi.

Arjantin yargısının merkezi olmayan platformlardan kaynaklanan aksaklıklara müdahale etmeyeceği anlaşılıyor. Mahkemeler, zarar gördüğü iddia edilen müşterilerin öne sürdüğü iddiaları çözerken, bir kripto para birimi platformunun yeterince merkezi olmayan olup olmadığına karar verecek.

Mihura, bazı hükümetlerin yapmaya çalıştığı gibi kripto para birimlerine doğrudan yasak getirmenin, blockchain’in küresel doğası göz önüne alındığında işe yaramayacağını vurgulayarak şunları söyledi:

“Amerika Birleşik Devletleri bile lisanssız kriptoekonominin işleyişini etkili bir şekilde yasaklayamaz […] Arjantin’in, sakinlerinin küresel ortamlarda faaliyet göstermesini yasaklama olasılığı yoktur [bu nedenle] yukarıdan aşağıya bir teklif önermenin mantıklı olmadığına inanıyoruz yasağı koyuyoruz ve yasanın vatandaşlarına sunabileceği en iyiyi teklif etmeyi seçiyoruz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala