bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,913.12 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,315.83 6.21%
bnb
BNB (BNB) $ 600.31 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 143.52 5.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523255 1.47%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474404 4.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150042 3.36%

Saylor: Bitcoin’e olan talep 10 kat artabilir

saylordan lightning network aciklamasi

MicroStrategy kurucusu Michael Saylor, Bitcoin’e olan talebin 12 ay içinde 10 kata kadar artabileceğini söyledi. Bitcoin’e olan talebin önemli ölçüde artacağını vurgulayan Saylor, dev şirketlerin BTC için rekabete gireceğini söyledi.

Microstrategy Halvingden Pozitif Etkilenecek

Saylor, Bitcoin’in geleceğine ilişkin konuştu

Avustralya’daki bir kripto etkinliğinde konuşan Saylor, Bitcoin’in geleceğini yorumladı. Saylor, Bitcoin’in offshore düzenlenmemiş varlık olarak görülmekten ‘kurumsallaşmış ana akım uygulamaya’ dönüştüğüne dikkat çekti.

BTC’nin arz ve talebi etkileyen dinamiklerini değerlendiren Saylor, “Önümüzdeki 12 ayın büyük bir dönem olacağını düşünüyorum. Satışa hazır arz nisan ayında yarı yarıya azalacak. Talep ikiye ya da üçe katlanmalı ya da belki 10 kat artmalı” şeklinde konuştu.

Saylor, “Madenciler için her ay bir milyar dolar yerine yarım milyar dolar Bitcoin mevcut olacak. Belki de 15 milyar dolarlık organik talep ve 12 milyar dolarlık organik arzdan oluşan bir arz ve talep dengesinden gitmek görülmemiş bir şey. Biri ikiye katlanırken diğeri yarı yarıya azalırsa ne olur? Fiyat yükselir” diye ekledi.

MicroStrategy kurucusu, Apple ve Meta gibi şirketlerin BTC’yi ele geçirip sonunda büyük karlarla satmak için rekabet edeceğini dile getirdi. Bitcoin’in geleceğine ilişkin yüksek tahminlerde de bulunan Saylor, Bitcoin’in 10 milyon dolara kadar ulaşabileceğini ifade etti.

Saylor, 2024’ten 2028’e kadar Bitcoin’in büyük teknoloji endüstrisi ve dünya çapındaki mega bankalar arasında benimseneceğine dikkat çekti. Her iki sektörün de Bitcoin’i ürün ve hizmetlerine entegre etmesiyle yüksek büyüme aşamasında olmaya devam edeceğini öngördü.

Kurumsal Bitcoin kasası olarak nitelendirilen MicroStrategy’nin şu anda yaklaşık 158 bin 400 BTC’si bulunuyor. Şirket, 2 Kasım itibariyle yatırımında yaklaşık 900 milyon dolar artış kaydetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala