bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,410.19 4.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,992.40 5.40%
bnb
BNB (BNB) $ 565.47 4.49%
solana
Solana (SOL) $ 125.71 6.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.496913 3.84%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.436312 3.92%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133803 5.90%

‘Altcoin sezonu’ beklentileri alevlendi

Bitcoin BTC Teknik Analizi 13 Mart 2023

Kripto piyasasında pozitif hava devam ediyor. Kripto varlıklar, Bitcoin spot ETF onayının geleceğine dair umutlar ve Fed’in para politikasında sıkılaşma döneminin sonuna gelindiğine yönelik işaretlerle yukarı yönlü seyrini sürdürüyor. Bitcoin, 35 bin dolar bandına kadar geldi. Altcoin’ler ise sert yükselişlere sahne oldu. Bitcoin dışındaki kripto varlıklarda yaşanan yükseliş ‘altcoin sezonu’ beklentilerini alevlendirdi.

bitcoin analiz

Altcoin’lerdeki hareketlilik yatırımcıları heyecanlandırdı

Son günlerde altcoin’lerdeki hareketlilikler artış gösterdi. Büyük hacimli altcoin’ler yüzde 5-10 aralığında yükseliş kaydetti. Analistler, Bitcoin hakimiyetindeki düşüşün daha riskli piyasa duruşunun işaret olduğunu ifade etti. ByteTree analistleri, potansiyel altcoin sezonu işaretlerinin varlığına dikkat çekti.

Bitcoin’in 35 bin dolar civarındaki sınırlı hareketi, altcoin’lerdeki yükselişleri tetikledi. XRP, geçen hafta Gürcistan ve Dubai’den gelen haberlerin etkisiyle yeni haftaya yaklaşık yüzde 10 yükselişle başladı. XRP, bu performansı ile BNB’yi geride bırakarak piyasanın dördüncü en büyük varlığı oldu.

Cardano (ADA), Avalanche (AVAX), Dogecoin (DOGE), Chainlink (LINK) ve UniSwap (UNI) gibi önde gelen yüksek hacimli varlıklar son 24 saatte yüzde 5-6 aralığında artış gösterdi. NFT pazaryeri Blur’un tokenı ise yüzde 32 ile en fazla yükseliş kaydeden altcoin’ler arasıda yer aldı. Blur, 20 Kasım’da kullanıcılara 300 milyon token dağıtmaya hazırlandığını açıklamıştı.

Analistler, yatırımcıların BTC’den elde ettikleri kârları düşük hacimli varlıklarda değerlendirmeye başladığına vurgu yaptı. BTC, ekim ayında yüzde 30’luk yükseliş yaşamıştı. BTC’nin pazar payı, ekim ayının son günlerinde yüzde 54,3’ten yüzde 52,5’e gerilemişti.

Fineqia International analisti Matteo Greco, BTC hakimiyetindeki düşüşün art arda beş haftalık artıştan sonra geldiğini söyledi. Greco, yatırımcıların altcoin’lere ilgisinin arttığına dkkat çekti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala