Kripto piyasasında pozitif hava devam ediyor. Kripto varlıklar, Bitcoin spot ETF onayının geleceğine dair umutlar ve Fed’in para politikasında sıkılaşma döneminin sonuna gelindiğine yönelik işaretlerle yukarı yönlü seyrini sürdürüyor. Bitcoin, 35 bin dolar bandına kadar geldi. Altcoin’ler ise sert yükselişlere sahne oldu. Bitcoin dışındaki kripto varlıklarda yaşanan yükseliş ‘altcoin sezonu’ beklentilerini alevlendirdi.

Altcoin’lerdeki hareketlilik yatırımcıları heyecanlandırdı
Son günlerde altcoin’lerdeki hareketlilikler artış gösterdi. Büyük hacimli altcoin’ler yüzde 5-10 aralığında yükseliş kaydetti. Analistler, Bitcoin hakimiyetindeki düşüşün daha riskli piyasa duruşunun işaret olduğunu ifade etti. ByteTree analistleri, potansiyel altcoin sezonu işaretlerinin varlığına dikkat çekti.
Bitcoin’in 35 bin dolar civarındaki sınırlı hareketi, altcoin’lerdeki yükselişleri tetikledi. XRP, geçen hafta Gürcistan ve Dubai’den gelen haberlerin etkisiyle yeni haftaya yaklaşık yüzde 10 yükselişle başladı. XRP, bu performansı ile BNB’yi geride bırakarak piyasanın dördüncü en büyük varlığı oldu.
Cardano (ADA), Avalanche (AVAX), Dogecoin (DOGE), Chainlink (LINK) ve UniSwap (UNI) gibi önde gelen yüksek hacimli varlıklar son 24 saatte yüzde 5-6 aralığında artış gösterdi. NFT pazaryeri Blur’un tokenı ise yüzde 32 ile en fazla yükseliş kaydeden altcoin’ler arasıda yer aldı. Blur, 20 Kasım’da kullanıcılara 300 milyon token dağıtmaya hazırlandığını açıklamıştı.
Analistler, yatırımcıların BTC’den elde ettikleri kârları düşük hacimli varlıklarda değerlendirmeye başladığına vurgu yaptı. BTC, ekim ayında yüzde 30’luk yükseliş yaşamıştı. BTC’nin pazar payı, ekim ayının son günlerinde yüzde 54,3’ten yüzde 52,5’e gerilemişti.
Fineqia International analisti Matteo Greco, BTC hakimiyetindeki düşüşün art arda beş haftalık artıştan sonra geldiğini söyledi. Greco, yatırımcıların altcoin’lere ilgisinin arttığına dkkat çekti.