bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Almanya Merkez Bankası, CBDC Alternatifini Başarıyla Test Etti

bundesbank

Almanya’nın merkez bankası Deutsche Bundesbank, dağıtılmış defter teknolojisini kullanarak, elektronik menkul kıymetler için meydana getirilen arayüzü başarıyla test etti.

Bankadan yapılan açıklama, testin Deutsche Börse Group ve German Finance Agency tarafından yürütüldüğünü gösteriyor.

Bankanın açıklamasına göre yapılan test, geleneksel finans altyapısını bir CBDC dağıtımı olmasına gerek olmadan, blok zinciri teknolojisi ile köprü yapmanın mümkün olduğunu gösteriyor. Teste Citibank, Barclays, Goldman Sachs, Commerzbank, DZ Bank ve Societe Generale’den katılımcılar dahil oldu.

Bundesbank, sistemin dahili sistem ile dağıtılmış defter teknolojisini birbirlerine bağlayan iki yazılım modülüne bağlı olduğunu ekliyor. Token tabanlı bir sistem kurmanın aksine daha farklı bir arayüz ortaya çıkarıldı. Konuyla ilgili olarak Bundesbank İcra Kurulu üyesi Burkhard Balz şunları söyledi:

“Başarılı bir testin ardından, Eurosystem bu tür bir çözümü oldukça kısa bir sürede uygulayabilmelidir.”

Almanya’nın bu ses getiren hamlesi, dünyada birçok ülke CBDC konusunda araştırma yaparken gerçekleşti.

İlginç bir şekilde Bundesbank, diğer AB’ye üye olan ülkelerin merkez bankalarının aksine, dijital avro fikrini desteklemedi. Banka dijital avronun, bankacılık sistemini istikrarsızlaştıracağını düşünüyor.

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala