bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,518.29 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,157.36 0.33%
bnb
BNB (BNB) $ 614.51 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 144.74 2.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52653 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470916 1.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151469 0.28%

Alman Düzenleyiciden Coinbase’e Uyarı

Alman Duzenleyiciden Coinbasee Uyari

Kripto sektöründeki artan düzenleyici baskısı artık küresel boyutlara ulaşmış durumda. Başta ABD ve Avrupa Birliği olmak üzere neredeyse bütün düzenleyiciler kripto alanında sıkı çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu noktada düzenleyicilerin ilk tuttuğu kol ise en çok göz önünde olan merkezi borsalar oluyor. Son olarak Almanya’nın mâli düzenleyicisi, ABD merkezli kripto para borsası Coinbase‘e organizasyonel eksiklikleri konusunda uyarı verdi.

Alman Düzenleyiciden Coinbase'e Uyarı

Alman Mâli Düzenleyiciden Coinbase’e Uyarı Geldi

Almanya’nın BaFin olarak bilinen Federal Finansal Denetleme Kurumu, Coinbase‘in Almanya kolu için Alman Bankacılık Yasası tarafından belirlenen standartları ihlal ettiğini açıkladı. Duyuru, şirketlerin risk taşıma kapasitesini, yeterli personel alımını, BT sistemleri gibi acil durum yönetim mekanizmalarını ve yönetim de dahil olmak üzere çalışanlar için şeffaf ücretlendirme sistemlerini sürdürmeleri için gereksinimleri ortaya koyan Yasa’nın 25a (1) Bölümüne atıfta bulundu.

Bunlara ek olarak BaFin yaptığı açıklamada, “yıllık mali tabloların denetimi, enstitüdeki organizasyonel eksiklikleri ortaya çıkardı. İş organizasyonunun düzenliliği, denetlenen tüm alanlarda verilmedi” Dedi. Bu noktada düzenleyicinin örgütsel sorunları ele alma emrinin 27 Ekim’den beri yürürlükte olduğunu da belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala