bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,092.90 2.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,125.61 0.47%
bnb
BNB (BNB) $ 595.11 2.14%
solana
Solana (SOL) $ 136.58 4.83%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516763 2.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456522 2.96%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145616 3.13%

Acala Network’e Nasıl Token Köprülenir?

acala network bridge

Bu yazımızda Acala Network’e nasıl hızlı ve güvenli bir şekilde token köprüleyebileceğinizi göstereceğiz. Böylelikle kullanıcılar Polkadot’un subsrate ağlarından Acala Network’e token köprüleyebilir ve ağdaki NFT’lerle ve DeFi uygulamalarıyla etkileşime girebilir.

Acala Network’e token köprülemek isteyen kullanıcılar Portal Bridge’ı kullanarak varlıklarını Acala Network’e aktarabilir.

Acala Network’e Nasıl Varlık Köprülenir?

Acala’ya köprü kurmanın en iyi yolu bir çapraz zincir köprüsü kullanmaktır. 20 farklı ağdan Acala Network’e token köprüleyebileceğiniz Portal Bridge’i kullanabilirsiniz.

Aşağıdaki dört adımı takip ederek varlıklarınızı Acala Network’e köprüleyebilirsiniz:

  1. Portal Bridge sitesini ziyaret edin ve MetaMask veya alternatif Web3 cüzdanınızı bağlayın. Eğer MetaMask cüzdanınız yoksa buraya tıklayarak nasıl yeni bir MetaMask cüzdanı oluşturabileceğinizi öğrenebilirsiniz.
  2. “Source” kısmında hangi ağdan varlık köprülemek istediğinizi seçin, Target kısmında ise Acala Network’ün seçili olması gerekiyor.
  3. Hangi token’i köprülemek istediğinizi ve hedef cüzdanı belirleyin.
  4. Dikkatli bir şekilde kontrol ettikten sonra işlemi onaylayın. Token’leriniz 5 dakika içerisinde cüzdanınıza gönderilecektir.
Bridging from Ethereum (ETH) to Acala Network.

Acala Network’e Varlık Köprüleme Maliyeti

Token’lerinizi Acala Network’e köprülemek için ödemeniz gereken ücret hangi ağdan köprüleme işlemi yapmak istediğinize bağlı. Ethereum en pahalı ağlardan biri ve Ethereum’dan Acala Network’e token köprülemenin maliyeti 10 dolara kadar çıkabiliyor. Solana, Polygon ve NEAR gibi alternatif ağlar için Acala’ya token köprülemenin maliyeti ise 1 doların altında.

Acala Network’teki En İyi DeFi Uygulamaları

Acala’ya köprü kurmayı tamamladıktan sonra, ağdaki bazı yerel DeFi uygulamalarını denemek isteyebilirsiniz. Toplam Kilitli Değer (TVL) açısından Acala’daki en popüler DeFi uygulamaları şunlardır:

  • Acala LCDOT (Likit Staking protokolü)
  • Acala Dollar (Stabilcoin)
  • Acala Swap (DEX)
  • Tapio Protocol (Sentetik platform)
Acala Network
Acala Network: Polkadot’s native stablecoin protocol.

Acala Network Hakkında

Acala Network Polkadot üzerinde geliştirilen bir merkezsiz finans platformu. Acala Network, kullanıcılarının stabilcoin mint’lemesine, NFT alım satımı yapmasına ve varlıkları üzerinden faiz getirisi kazanmasına olanak sağlıyor. Acala Network, kendi yerel token’i ACA tarafından desteklenmektedir. Acala, Polkadot ekosistemindeki en büyük topluluklardan birine sahiptir ve Web3 Foundation, Parity Technologies, 1kx ve diğerleri gibi önde gelen yatırımcılar tarafından desteklenmektedir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala