bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,426.39 4.64%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,932.10 2.44%
bnb
BNB (BNB) $ 547.63 4.46%
solana
Solana (SOL) $ 130.02 2.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.510158 1.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.445524 0.76%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.12616 4.57%

AB’nin Kripto Düzenlemesi Bahara Kaldı

abnin kripto duzenlemesine yine erteleme

Kripto paralara yönelik düzenleme çalışmaları son dönemde hız kazandı. Avrupa Birliği bu alanda tüm dünyaya öncülük etmeyi hedefliyor. AB, uzun süredir üzerinde çalıştığı MiCA düzenlemesi ile kripto endüstrisinin sınırlarını çizmeyi planlıyor. Ancak düzenlemenin oylanması teknik nedenlerden dolayı ikinci kez ertelendi.

Avrupa Birliği’nin dönüm noktası olarak nitelendirilen kripto düzenlemesi MiCA‘nın nisan ayına kaldığı bildirildi. Söz konusu erteleme, yeni kuralların uygulanma sürecinin gecikeceği anlamına da geliyor.

abnin kripto duzenlemesine yine erteleme111

AB’nin Kripto Düzenlemesine İkinci Kez Erteleme

AB parlamentosu yetkilisi, gecikmenin ‘teknik’ sebeplerden kaynaklandığı belirtti. Yetkili, 400 sayfalık taslağın 24 resmi dile çevrilmesinde sorunlar yaşanmış olabileceğini ifade etti. AB Parlamentosu’nda kasım ayında yapılması planlanan oylama yine çeviri sorunları nedeniyle şubat ayına ertelenmişti.

Avrupa Birliği, MiCA ile kripto endüstrisinin sınırlarını çizmeyi hedefliyor. MiCA, kripto hizmeti sunan şirketlere kurallar koyarken, stablecoin ihracını düzenliyor.

Düzenlemenin parlamentoya geç gelmesi nedeniyle uygulama sürecinin uzayacağı belirtiliyor. Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi ile Avrupa Bankacılık Otoritesi gibi organların MiCA onayı aldıktan sonra teknik standartları hazırlamak için 12 ila 18 ayları bulunuyor. MiCA ile birlikte uygulanması planlanan Fon Transferi Yönetmeliği (TFR) oylaması da ertelendi. TFR’ın kripto transferlerinde müşteri bilgilerine yönelik bir kapsamı bulunuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala