bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,957.53 4.67%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,969.88 1.56%
bnb
BNB (BNB) $ 558.21 3.55%
solana
Solana (SOL) $ 133.83 4.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514655 2.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.449475 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.129423 3.28%

ABD’den SBF’ye Dolandırıcılık Soruşturması

abdden sbfye dolandiricilik sorusturmasi

Bir zamanların en büyük üçüncü kripto para borsası konumunda olan FTX’in çöküşü detaylı bir şekilde araştırılmaya devam ediliyor. ABD’li savcılar son olarak FTX’in kurucusu olan Sam Bankman-Fried’in potansiyel dolandırıcılık hamlelerini araştırıyor.

Sam Bankman-Fried’e Bir Soruşturma Daha

Sam Bankman-Fried ve kripto para devi FTX’in çöküşüne karışan diğerlerine karşı potansiyel bir dolandırıcılık davasının zeminini hazırlayan ABD savcıları, borsa operatörünün elindeki fonları iflasa doğru giden ABD dışına nasıl taşındığını araştırıyor.

abdden sbfye dolandiricilik sorusturmasi 2

Savcıların, FTX’in 11 Kasım’da Delaware’de iflas başvurusu yaptığı esnada Bahamalar’a yüz milyonlarca doların usulsüz bir şekilde aktarılıp aktarılmadığını yakından incelediğini söyleyen kişi, davayı kamuya açık bir şekilde tartışma yetkisi olmadığı için adının verilmemesini talep etti.

Konu hakkında bilgi sahibi olan bu kişinin aktardıklarına göre, Adalet Bakanlığı yetkilileri FTX’in müşterileri nakit ve varlıklarını nasıl ele aldığına dair kapsamlı bir soruşturma başlatırken, bu hafta FTX’in mahkeme tarafından atanan gözetmenleriyle toplamayı amaçladıkları materyalleri görüşmek üzere bir araya geldiler. Son olarak yetkililer FTX ve Sam Bankman-Fried’in yanı sıra Alameda Research şirketi için de benzer bir soruşturma yürütüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala