bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,462.40 4.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,915.21 2.75%
bnb
BNB (BNB) $ 547.73 3.88%
solana
Solana (SOL) $ 129.35 2.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.511444 1.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444272 0.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.124878 5.59%

ABD Hazinesi, Rus kripto Madencilerine Yaptırım Uyguladı

ABD Hazinesi Rus kripto Madencilerine Yaptirim Uyguladi

Bildiğiniz üzere Ukrayna’ya saldırması üzerine birçok ülkeden ağır yaptırımlar ile karşı karşıya kalan Rusya, kripto konusunda da benzer yaptırımlar ile karşı karşıya. Öyle ki son olarak ABD Hazinesi, Rusya’nın kripto para madenciliği endüstrisini hedef aldı.

20 Nisan’da ABD Hazinesi’nin Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi, Rusya merkezli kripto para birimi madencisi BitRiver’ın yanı sıra 10 bağlı kuruluşu Özel Olarak Belirlenmiş Vatandaşlar listesine ekledi.

ABD Hazinesi, Rus kripto Madencilerine Yaptırım Uyguladı

ABD Hazinesi’nden Rus kripto Madencilerine Yaptırım

Bu yılın başlarında, Rusya’da kripto madenciliğini yasaklama yönünde bir ileri bir geri gitti ve Başkan Putin nihayetinde yerel endüstriyi savundu. Son tahminlere göre Rusya, ABD ve Kazakistan’dan sonra dünyanın üçüncü büyük Bitcoin madenciliği kaynağı.

Ancak bu durum bir noktada sekteye uğrayabilir. Öyle ki Hazine’nin duyurusunda, şu detaylar, Rusya merkezli madencileri ilgilendiriyor:

“Bu şirketler, uluslararası sanal para madenciliği kapasitesi satan geniş sunucu çiftlikleri işleterek, Rusya’nın doğal kaynaklarından para kazanmasına yardımcı oluyor. ABD, ne kadar karmaşık olursa olsun hiçbir varlığın, Putin rejiminin yaptırımların etkisini dengelemek için bir mekanizma haline gelmemesini sağlamaya kararlıdır.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala